Vestea care îi va deranja pe bugetari! Se taie o zi liberă din vacanța de Paște!

În mai puțin de două săptămâni, românii se vor bucura de minivacanța de 1 Mai și Paște, care va dura 6 zile. Ținând cont că anul acesta Învierea Domnului o să fie pe 5 mai, cele două sărbători au fost ”unite”, iar Guvernul a oferit o zi în plus pentru a face punte. Totuși, nu toți bugetarii se vor bucura de această perioadă fără muncă. Unii dintre ei vor fi supărați din cauza acestei vești.

CITEȘTE ȘI: PESTE 500 DE MUNCITORI ȘI 270 UTILAJE PE CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ DIN ROMÂNIA! ÎN TOAMNĂ VA FI GATA!

Mulți români și-au făcut deja planuri pentru minivacanța programată în perioada 1 și 6 mai.Unii oameni au ales să călătorească, fie în străinătate, fie prin România, și așteaptă cu nerăbdare cele 6 zile libere. Totuși, unii bugetari vor fi nevoiți să recupereze ziua de 2 mai, care a fost oferită de către Guvern pentru a face punte între cele două sărbători din săptămâna respectivă.

Pentru personalul din sistemul bugetar, zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024 sunt zile libere și pentru recuperarea lor se va prelungi corespunzător timpul de lucru până la datele de 31 mai 2024, 30 august 2024, respectiv 31 ianuarie 2025, conform documentului.

Recuperarea este adresată profesorilor care au optat să fie în activitate joi, 2 mai, ziua fiind parte din vacanța de primăvară pentru elevi din 27 aprilie 2024 – 7 mai 2024, potrivit structurii anului școlar curent.

Nota ISJ Dolj privind recuperarea zilei libere de 2 mai:

„În baza atribuţiilor ce vă revin în calitate de directori ai unităților de învăţământ, vă rugăm să luați măsurile legale ce se impun în vederea aplicării:

Art. 1.: – 1) Pentru personalul din sistemul bugetar, zilele de 2 mai, 16 august și 27 decembrie 2024 se stabilesc drept zile libere.

2) Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite drept zile libere potrivit alin. (1) instituțiile și autoritățile publice își vor prelungi corespunzător timpul de lucru pâna la datele de 31 mai 2024, 30 august 2024, respectiv 31 ianuarie 2025, potrivit planificărilor stabilite prin acte administrative emise la nivelul fiecărei autorități și instituții publice.”

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.