Vestea momentului pentru șoferi! Este incredibil ce se întâmplă pe această Autostradă!

Vestea momentului pentru șoferi! Este incredibil ce se întâmplă pe această Autostradă!

Vestea momentului pentru șoferi. A fost publicată în SEAP documentația de atribuire a contractului de proiectare și execuție aferent celui de-al doilea lot din : – a , respectiv – ( ).

CITEȘTE ȘI: DECIZIE RADICALĂ PENTRU CEI CARE STAU LA BLOC! ANUNȚUL A FOST FĂCUT ACUM!

Contractul prevede proiectarea și execuția a:

  • 19,3 km lungime traseu
  • 7 tuneluri
  • 46 poduri, pasaje și viaducte, cel mai lung viaduct având o lungime de 428 metri

. . .

Valoarea estimată a contractului este de 3,8 miliarde lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, din cadrul Programului Transport 2021 – 2027. Durata contractului va fi de 48 luni, din care 12 luni pentru etapa de proiectare și 36 luni pentru etapa de execuție.

Acesta este cel de-al doilea lot aferent acestei secțiuni scos la licitație, după ce, la început lunii trecute, a fost publicat anunțul de licitație publică pentru primul lot, respectiv Miercurea Nirajului – Sărățeni.

. .

Anunțul pentru primul lot prevede execuția a 23,4 km lungime traseu (din care 1,07 km tunel) în termen de 30 luni, iar valoarea estimată a contractului finanțat tot din fonduri europene este cuprinsă între 3,35 – 3,95 miliarde lei.

Traseul autostrăzii aferent acestei secțiuni se desfășoară pe raza județelor Mureș, Harghita și Neamț, iar unitățile administrativ-teritoriale tranzitate sunt: Miercurea Nirajului, Măgherani, Chibed, Sovata, Sărățeni, Praid, Joseni, Lăzarea, Ditrău, Tulghes, Grințieș, Ceahlău, Poiana Teiului, Pipirig, Vânători-Neamț.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Ziarul-Obiectiv
© 2024 Ziar Obiectiv.