prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vești bune! Bani pentru maşină, chirie, nuntă sau sănătate! Ce criterii trebuie să îndeplinești!

Vești bune! Bani pentru maşină, chirie, nuntă sau sănătate! Ce criterii trebuie să îndeplinești! Mai mulţi bani de la stat pentru nuntă, mașină, chirie sau sănătate, iar regulile au fost modificate pentru românii interesaţi. Concret, este vorba despre programele Family Start și Student Invest, prin care românii pot beneficia de credite garantate de stat de la 50.000 de lei până la 75.000 de lei, pentru a acoperi cheltuieli legate, printre altele, de nuntă, de nașteri (spitalizarea), creșă, grădiniță, școală, de cumpărarea unei mașini sau legate de studii ori chirie.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI. BĂRBAT ÎNJUNGHIAT MORTAL DE O PROSTITUATĂ ȘI „PEȘTELE” EI! DETALII ȘOCANTE!

Programul Family Start

O primă schimbare stabilită acum este relaxarea condițiilor în care cuplurile pot accesa finanțări. Concret, este vorba despre modificarea regulii actuale, potrivit căreia ambele persoane ce formează o familie sau vor să-și întemeieze o familie trebuie să se încadreze în intervalul de vârstă 18 – 45 de ani.

De asemenea se va modifica și plafonul de venituri ce permite participarea în program de la salarii nete lunare cumulate de până la 7.500 de lei la venituri nete lunare pe membru de familie de până la 6.000 de lei. Totodată, se introduce un prag și pentru veniturile familiilor monoparentale, respectiv un venit net lunar de până la 7.500 de lei.

O altă schimbare importantă este dublarea valorii creditelor ce vor putea fi obținute pe viitor. Mai exact, creditele ce pot fi garantate de stat vor putea ajunge la 150.000 de lei, în condițiile în care regulile actuale stabilesc credite maxime de 75.000 de lei.

Pe lângă cheltuielile ce pot fi plătite acum cu acești bani, se vor putea acoperi și cheltuielile cu achiziția de mașini noi sau second-hand (nu mai vechi de cinci ani), de soluții energetice sustenabile (panouri fotovoltaice, panouri solare, instalații eoliene etc.) sau de aparate electrocasnice ori aparatură electronică (maximum 10.000 de lei fiecare).

Programul Student Invest

Şi regulile programului Student Invest se vor modifica. Astfel, va creşte vârsta maximă a beneficiarilor programului de la 31 de ani neîmpliniți, așa cum e acum, la 40 de ani neîmpliniți, fapt ce va duce la mărirea numărului de beneficiari. La fel ca în cazul programului Family Start, și aici se va majora valoarea creditului ce va putea fi accesat prin program, de la 50.000 de lei, valoarea din prezent, la 75.000 de lei.

Se va extinde și lista cheltuielilor ce vor putea fi acoperite cu credite luate prin program. Astfel, la lista existentă deja se vor adăuga și cheltuielile legate de achiziția de mașini noi sau second-hand, dar și cele pentru achiziția instrumentelor muzicale sau a aparaturii audio-video ori a altor obiecte necesare pentru dezvoltarea abilităților vocaționale, potrivit avocatnet.ro.

Ca regulă generală, un român va putea accesa doar unul dintre programe, şi nu pe ambele. Proiectul de lege a trecut de votul final şi trebuie promulgat acum prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs