Vești bune! În 2024- mai multe fonduri europene nerambursabile! Câți bani poți primi?
Vești bune pentru cei care vor fonduri europene nerambursabile în anul 2024 după ce s-a anunțat că România are posibilitatea să primească aproximativ 4 miliarde de euro prin intermediul Politicii de Coeziune a Uniunii Europene.
CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! DRUM NOU DE MARE VITEZĂ ÎN ARGEȘ! A FOST SEMNAT CONTRACTUL!
De asemenea, există oportunități de finanțare care sunt implementate direct de către statele membre, cum ar fi Mecanismul de Redresare și Reziliență sau Fondul pentru o Tranziție Justă.
Românii pot accesa fondurile europene nerambursabile prin intermediul următoarelor programe:
- Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR): Este un instrument principal al politicii de coeziune europene, creat în 1975 pentru a reduce discrepanțele de dezvoltare dintre regiunile europene și a îmbunătăți nivelurile de trai în regiunile defavorizate. În perioada 2021-2027, UE a alocat peste 392 de miliarde de euro pentru politica de coeziune, aproximativ 226 de miliarde de euro fiind direcționate către FEDR.
- Fondul Social European (FSE): Principalul instrument prin care UE sprijină crearea de locuri de muncă, ajută oamenii să obțină locuri de muncă mai bune și asigură oportunități profesionale echitabile pentru toți cetățenii UE. Anual, UE alocă 10 miliarde de euro pentru îmbunătățirea perspectivei de angajare a europenilor.
- Fondul de Coeziune (FC): Creat în 1994, oferă finanțare pentru proiecte în domeniul mediului și al rețelelor transeuropene în statele membre cu un venit național brut pe cap de locuitor mai mic de 90% din media UE. În perioada 2021-2027, UE a alocat 42,6 miliarde de euro pentru FC, din care România ar urma să primească peste 4 miliarde de euro.
- Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR): Este parte a Programului pentru Dezvoltare Rurală (PAC), care contribuie la realizarea obiectivelor de dezvoltare rurală stabilite de UE. Bugetul alocat FEADR pentru perioada 2021-2027 este de 95,5 miliarde de euro, din care 8,1 miliarde de euro provin din instrumentul de redresare NextGenerationEU.
- Fondul European pentru Pescuit și Afaceri Maritime (FEPAM): Conform Politicii Comune în Domeniul Pescuitului, FEPAM impune reguli pentru gestionarea durabilă a flotelor europene de pescuit și conservarea stocurilor de pește.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp