prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

 Vești bune pentru pacienți! Noi investigații medicale gratuite începând cu 1 iulie!

Vești bune pentru pacienți! Începând cu 1 iulie, noi servicii medicale vor fi introduce pe lista de gratuități. Concret, este vorba despre detartrajul cu ultrasunete şi periajul dentar care vor intra pe lista celor decontate de stat, alături de noi examene radiologice şi analize de sânge.

CITEȘTE ȘI: PITEȘTI: SCHIMBĂRI ÎN TRAFICUL DE LA PODUL VIILOR! CE MODIFICĂRI VOR FI ADUSE?

În România, sunt peste 3.300 cabinete stomatologice în contract cu Casa de Asigurări, iar plafonul lunar pentru fiecare medic va creşte până la 6.000 de lei în mediul urban şi 9.000 de lei la sate. Şi lista investigaţiilor imagistice care devin gratuite se extinde.

De asemenea, tot din vară medicii de familie vor fi obligaţi să le facă pacienţilor riscograme pentru a depista din timp afecţiunile cardio-vasculare, oncologice sau bolile psihice. Tot de la 1 iulie recoltarea probelor pentru analize se poate face şi acasă

„Este o ideea bună, dar de la teorie la practică este mult. Riscograma reprezintă o hârtie în care completezi factorii de risc ai pacientului, că fumează, că este obez, că este sedentar, că are nişte antecedente în familie de boli importante, boli cardiovasculare, diabet, cancere. Este un plus de birocraţie, şi aşa suntem aglomeraţi cu hârtii inutile.”, a declarant un medic de familie.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs