prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vești bune pentru părinții din Mioveni! A fost aprobat stimulentul pentru nou-născuți!

Vești bune pentru părinții din Mioveni! A fost aprobat stimulentul pentru nou-născuți!
Consiliul Local Mioveni a adoptat în unanimitate aplicarea Programului “Bebelușul”, care presupune acordarea unui ajutor financiar, sub forma unui tichet în cuantum de 3000 lei net, fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la maternitatea Spitalului Mioveni sau 2000 lei net fiecărui nou-născut în cazul nașterii înregistrate la alte maternități din țară sau din străinătate.
Condiția esențială este ca cel puțin unul dintre părinți/ tutorii legali ai copilului să aibă domiciliul stabil/reședința în orașul Mioveni cu cel puțin 12 luni anterioare datei cererii. Tichetul cu valoarea stimulentului se acordă nou născutului cu părinți naturali, nou născutului aflat în plasament, sau nou născutului adoptat, o singură dată și va putea fi utilizat pe o durată de 12 luni calendaristice de la data emiterii, de la unul dintre cei aproape 130 de agenți economici parteneri.
Cererea de solicitare a sprijinului financiar pentru nou născuți, însoțită de documentele justificative, se va depune de către solicitant la sediul Primăriei Orașului Mioveni – Direcția de Asistență Socială, fizic sau online, dar fără a se depăși termenul de 90 de zile de la nașterea copilului. Părinții/tutorii legali ai copilului beneficiar al Programului „Bebelușul”, au obligația de a face dovada achiziționării de produse destinate creșterii și îngrijirii nou născutului, în mod contrar vor trebui să restituie dublul sumei încasate.
Tichetele acordat prin Programul „Bebelușul”, vor putea fi utilizate numai pentru achiționarea unor produse specifice nou-născutului, necesare îngrijirii acestuia și mamei, precum:
  • alimente și produse/aparatură destinate administrării alimentației copilului (biberoane, lapte praf, încălzitor lapte praf, suzete, apă plată, căni, pahare, scaun de masă, pompă de sân, accesorii alăptare ș.a.)
  • scutece și îmbrăcăminte destinată copilului, ș.a.;
  • produse de cosmetică și igienă specifice vârstei copilului (sterilizator, aspirator nazal, cădiță, șampon, gel de duș, loțiune de corp, ser fiziologic, comprese sterile, detergent rufe ș.a. );
  • aparatură destinată monitorizării stării de sănătate a copilului (termometru, cântar, aparat aerosoli, sistem monitorizare video/audio bebeluși, ș.a.);
  • pătuț, lenjerie, cărucior, masă de înfășat, marsupiu, premergător, scaun auto, lampă veghe, balansoar, ș.a.
Hotărârea intră în vigoare începând cu luna următoare momentului în care Consiliul Local al orașului Mioveni aprobă bugetul local al Unității Administrativ-Teritoriale orașul Mioveni pe anul 2024.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News sau pe Tik Tok

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs