prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vești bune! Secretarul de stat ne informează! Aflați detaliile!

Lucrările la Autostrada Bucureștiului (A0), între A1 și A2, pot fi finalizate  până la toamnă, dar în anumite condiții. Secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu, a prezentat imagini noi cu lotul 1 al A0 Sud, construit de turcii de la Alarko.

Citeşte şi: Cunoscut interlop din Pitești – săltat de mascați! Arestat cu o zi înainte de nuntă!

„Am venit, din nou, într-o verificare neanunțată pe șantierul lotului 1 Sud al Autostrăzii Bucureștiului A0, la intersecția cu Autostrada București – Constanța A2. Chiar dacă lucrările au evoluat favorabil de la ultima vizită, ritmul poate fi îmbunătățit simțitor, în așa fel încât să se finalizeze cât mai rapid lucrarea și să putem da în trafic acest nod rutier și tronsonul până la DN4”, a transmis oficialul de la Transporturi.

Lotul 1 al Autostrăzii Bucureștiului A0 Sud are o lungime de 16,9 km, acesta cuprinzând și o parte din următoare secțiune de autostradă ce urmează a fi dată în trafic până la DN4.

Întrebat dacă sunt șanse să circulăm pe a A0 între între A1 și A2 până în toamnă, acesta a răspuns: „sunt șanse, dar trebuie să presăm constructorii să se mobilizeze cum trebuie în șantiere și asta facem”.

Pasionații de infrastructură, nemulțumiți!

Pe de altă parte, din ce în ce mai mulți pasionați de infrastructură estimează că grecii de la Aktor nu vor putea finaliza în 2024 lucrările pe lotul 3 al A0 Sud.

Același oficial de la Transporturi a mai anunțat săptămâna aceasta că a început etapa de prerecepție pentru următorul tronson de autostradă care va fi dat în trafic. „Sunt pe șantierul lotului 1 al Autostrăzii Bucureștiului A0, între DN5 Jilava și DN4 Popești – Leordeni, pentru care a început etapa de prerecepție necesară dării în trafic”, declara secretarul de stat.

Potrivit lui, în funcție de finalizarea ultimelor lucrări, a etapelor de prerecepție și de recepție, dar și a ultimelor verificări necesare, acest tronson de autostradă cuprins între DN5 și DN4 va fi dat în trafic în această lună.

Cine costruiește lotul 1 al autostrăzii?

Lotul 1 al Autostrăzii Bucureștiului – A0 Sud are o lungime de 16,9 km și este construit de compania din Turcia Alsim Alarko.

Amintim că la finele anului trecut a fost dată în trafic secțiunea DN5 – DN6, Jilava – Bragadiru, din lotul 2 al A0 Sud.

Lucrările pentru construcția lotului 1 (16,9 km), ajunseseră la un stadiu fizic de 81%, iar cele de pe lotul 2 (16,3 km) aveau un stadiu fizic de 98%, la finele lui 2023. În prima parte a acestui an, cele două loturi (33,23 km) trebuie să fie finalizate în totalitate de constructorul turc, asttfel încât să se poată circula pe 33,23 km între Glina și Bragadiru, a estimat Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Le urăm mult spor constructorilor, iar responsabililor din Ministerul Transporturilor mult mai multă atenție, grijă și disponibilitate pentru proiecte. Sunt vitale, la propriu și la figurat, pentru noi toți!

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs