prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Viceprimarul Tofan: „Descongestionarea traficului intens de la Podul Viilor a fost una dintre provocările mele majore!”

Unul dintre proiectele de suflet ale viceprimarului liberal Gelu Tofan este și va rămâne până la realizarea sa, descongestionarea traficului în zona Podul Viilor fluidizând intrarea în Pitești. Ideile viceprimarului Gelu Tofan sunt extrem de pertinente și vizează înființarea unor noi rute (căi de acces) în Pitești.

Tofan propune crearea unei noi artere care să pornească de la nodul direcționar al Drumului Expres Pitești – Mioveni până în cartierul Nord, zona L-uri, de-a lungul căii ferate de la Dedeman.

„Descongestionarea traficului intens de la Podul Viilor a fost una dintre provocările mele majore. Proiectul susținut de mine se referă la soluții concrete pentru fluidizarea traficului și înseamnă, mai exact, următorul lucru: preluarea în mare parte a traficului auto dinspre nodul direcționar al Drumului expres Pitești-Mioveni pe o arteră rutieră nou creată de-a lungul căii ferate de la Dedeman până în zona Nord, zona bocurilor L-uri.

Acest proiect este succedat de alte două proiecte secundare, conexe: artera de legătură dintre strada Depozitelor și cea nou creată va trece pe terenul care aparține acum fostului CET Nord. O investiție va fi urmată de alta, în sensul că terenul fostului CET (4,6 hectare), acum părăsit, va deveni noua autobază Publitrans, iar actuala locație a Publitrans va fi transformată într-o parcare modernă, care va deservi Lunca Argeșului. Practic vorbim de mai multe proiecte, de mai multe investiții interconectate și benefice municipiului: o rută care să preia traficul spre Podul Viilor și să facă legătura cu strada Depozitelor printr-o altă nouă arteră. Mutăm autobaza Publitrans pe terenul fostului CET și eliberăm o suprafață foarte mare, unde se află acum societatea de transport, urmând ca acolo să amenajăm parcare pentru toți cei care vor să ajungă în Lunca Argeșului” a declarat viceprimarul Tofan.

Acesta a adăugat că: „În toate aceste propuneri conectate între ele am fost susținut de primarul Cristian Gentea, care a înțeles valoarea ideilor și m-a sprijinit necondiționat, ba chiar s-a implicat alături de mine”.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs