prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

VIDEO. Imagini inedite din interiorul Muzeului Județean Argeș! Când vor fi gata lucrările?

La Muzeul Județean, Consiliul Judetean Arges  va implementa alte două proiecte pentru reamenajarea curții interioare și pentru punerea în valoare a ruinelor Schitului Buliga, aflate în spatele clădirii, a anunțat Marius Nicolaescu, vicepreședintele Consiliului Județean Argeș.

CITEȘTE ȘI: LOTUL 5 BASCOV – CURTEA DE ARGEȘ AL A1 VA FI DESCHIS CURÂND! DETALII PRIVIND FINALIZAREA LUCRĂRILOR!

Însoțit de Sorin Ivașcu, directorul executiv al Direcţiei Strategii, Sinteze, Proiecte cu Finanţare Internaţională și de Cornel Popescu, managerul Muzeului Județean Argeș,  vicepreședintele C.J. Argeș a efectuat o vizită de lucru pe șantierul de la vechiul sediu al Muzeului Județean Argeș.

Aici, proiectul pe fonduri europene de consolidare și restaurare a intrat în ultima etapă, stadiul lucrărilor fiind la 90%. Edificiu reprezentativ al municipiului Piteşti, ridicat în 1898-1899 sub coordonarea arhitectului – antreprenor, Dimitrie Maimarolu, această clădire a fost primul sediu al Prefecturii Argeș.

“Am efectuat o vizită de lucru la Muzeul Județean Argeș, unde Consiliul Județean are în implementare un proiect pe fonduri europene în valoare de 20 de milioane de lei fără TVA. Pentru că, de obicei pe finalul lucrărilor mai apar probleme, suntem pe teren împreună cu reprezentanți ai constructorului și ai Muzeului. Aici, stadiul lucrărilor este la 90%. Anul trecut am cheltuit toată suma eligibilă din cadrul proiectului, iar anul aceasta, restul lucrărilor din proiect sunt susținute financiar din partea nerambursabilă care ne revenea.

Ne dorim să recepționăm cât mai repede acest obiectiv întrucât Consiliul Județean va implementa aici încă două proiecte, unul care vizează amenajarea curții și un altul care se referă la punerea în valoare a schitului Buliga, astfel încât Muzeul Județean să fie mai primitor.

Consiliul Județean Argeș are și alte proiecte în derulare pe zona de cultură care, suntem convinși, că vor avea un impact pozitiv în viața culturală a județului. Știu că au fost voci care ne-au criticat pe nedrept că nu investim în cultură, dar oricine poate vedea că cele mai ample proiecte sunt exact în acest domeniu” – Marius Nicolaescu, vicepreședinte Consiliul Județean Argeș.

“Suntem în ultima etapă a lucrărilor de consolidare și reabilitare a clădirii Muzeului Județean Argeș, fostul sediu al Prefecturii Argeș. Vorbim de o adevărată bijuterie arhitectonică a municipiului Pitești și a județului Argeș, astfel că așteptăm cu deosebit interes recepția acestei lucrări pentru a putea amenaja expozițiile de bază – Științe ale Naturii și Istorie – și astfel să venim în întâmpinarea marelui public care va putea vizita acest minunat obiectiv” – Cornel Popescu, manager Muzeul Județean Argeș.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs