prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

VIDEO! Incredibil ce se întâmplă pe Drumului Expres Craiova-Pitești! Anunțul momentului pentru toți șoferii!

Incredibil ce se întâmplă pe Drumului Expres Craiova-Pitești! Anunțul momentului pentru toți șoferii!

Ce se întâmplă pe şantierul Tronsonului 1 al Drumului Expres Craiova-Pitești? Acesta are ca punct de început desprinderea din varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova, iar ca punct final, limita județului Dolj cu Olt. Traseul traversează teritoriile administrative ale localităților Craiova, Ghercești, Pielești și Robănești.

CITEȘTE ȘI: AFLĂ CÂND E MAREA DESCHIDERE A ARGEȘ MALL! DETALII OFICIALE!

Recent, pe acest tronson a început montarea grinzilor la poduri și pasaje. Reprezentanţii Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri (DRDP) transmit că mobilizarea pe şantier este foarte bună.

Valoarea contractului este de 439,29 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Vă amintim că tronsonul 3 a fost dat în circulaţie la sfârșitul anului 2023, iar Tronsonul 4 va fi gata la finalul acestui an. Tronsonul 2 a fost deschis integral circulației în 2022.

„Operațiunile se desfășoară cu două săptămâni mai devreme față de programul de execuție asumat de constructor, iar până acum au fost montate primele 10 grinzi din totalul de 339 necesare. Mobilizarea în șantier este bună, iar Asocierea de constructori români și turci (…) face toate eforturile pentru a finaliza lucrările pe cei 17,7 km ai tronsonului Craiova-Robănești până la sfârșitul acestui an, 2024”, afirmă Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

A început asfaltarea pe acest tronson

„Dacă se menține actualul ritm de lucru, sunt șanse reale ca pe acest tronson (cu o lungime de 17,7 km) circulația să fie deschisă până la sfârșitul acestui an (2024), cu cel puțin 6 luni mai devreme decât prevede termenul contractual (vara lui 2025)”, a anunțat zilele trecute ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Lucrările pe tronsonul 1 Craiova-Robănești au fost reluate în octombrie 2023, la 10 luni după rezilierea contractului cu italienii de la Tirrena Scavi S.p.A. Noul antreprenor – asocierea Ozaltin Inșaat Ticaret Ve Sanayi AS (lider de asociere, din Turcia) – Strade Bauunternehmung SRL (din România) – Visio Construction Works SRL (din România) – și-a asumat că va finaliza lucrările în 18 luni, la o valoare de 439,29 de milioane de lei plus TVA (finanțare din fonduri europene nerambursabile). CNAIR a reziliat contractul cu italienii pentru mari întârzieri: deși tronsonul ar fi trebuit să fie gata în 2022, stadiul lucrărilor la finele anului 2022 ajunsese la doar 57%.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs