prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

VIDEO. Sute de muncitori și 300 de utilaje pe Drumul Expres Pitești – Craiova! Incredibil cât de repede avansează lucrările!

Sute de muncitori și utilaje au fost mobilizate pe șantierul Tronsonului 1 al Drumului Expres Pitești – Craiova, iar lucrările avansează rapid astfel încât la sfârșitul anului să fie dat în folosință. Compania Națioanală de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat că, în această perioadă, 150 de muncitori și 221 de utilaje, echipamente și autocamioane lucrează la terasamente, la realizarea stratului de formă și la fundația de balast. De asemenea, sunt în desfășurare lucrările de terasamnete pentru reconfigurarea noii intersecții a Drumului Expres cu Centura Craiova Nord. Mai mult, stadiul lucrărilor a ajuns la aproximativ 60%, iar constructorul are șanse foarte mari să se încadreze în termenul contractual, respectiv luna decembrie 2024.

Lucrările de execuție la acest lot au fost reluate la finalul lunii septembrie 2023, iar constructorul, OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI ANONIM SIRKETI ANKARA SUCURSALA BUCURESTI – STRADE BAUUNTERNEHMUNG SRL -VISIO CONSTRUCTION WORKS SRL are la dispoziție 18 luni pentru finalizarea lucrărilor de construcție.

Iată anunțul CNAIR:

150 de muncitori și 221 de utilaje, echipamente și autocamioane pe Tronsonul 1 al Dex12 Craiova – Pitești. Pe tot traseul Tronsonului 1 al DEx12, sunt în desfasurare lucrări de terasamente (stabilizări cu lianți hidraulici a umpluturilor de pământ, realizarea stratului de formă și așternerea stratului din fundația de balast).

La Nod Rutier cu DN 65 F (Centura de Nord Craiova) – sunt în desfășurare lucrările de terasamnete pentru reconfigurarea noii intersecții a Drumului Expres cu Centura Craiova Nord (DN 65F) prin realizarea noii intersecții de tip girație.

La acest moment se lucreza la 11 structuri în paralel, dintr-un total de 15 structuri, de la armare elevatii până la realizarea cuzinetilor în vederea montării aparatelor de reazem și ulterior montarea grinzilor prefabricate.

Grinzile prefabricate din beton precomprimat au început să fie produse la furnizorul de grinzi, acesta având termen de livrare, pentru toate cele 294 de grinzi, sfârșitul lunii aprilie 2024.

Începând cu data de 4 martie 2024 vor începe lucrările de balast stabilizat in situ, iar după atingerea rezistențelor la compresiune a balastului stabilizat, în săptămâna 11-17.03.2024 vor începe realizarea tronsoanelor experimentale pentru primul strat de asfalt AB 31,5.

Au fost începute lucrările de colectare și evacuare a apelor de pe viitoarea suprafață carosabilă prin realizarea de șanțuri și rigole din beton.

Lucrările la ITS (sistem inteligent de transport) vor începe în luna martie 2024, relocarile de utilități sunt toate finalizate.

Antreprenorul lucrează într-un ritm proporțional cu fronturile unde se pot executa lucrări și este mobilizat corespunzator. Pe șantier se lucrează cu 150 muncitori calificați în construcții și necalificați, 85 șoferi de autobasculante și un număr de 136 utilaje și echipamente de construcții.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs