prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vremea la extreme! Argeșul, sub cod galben de vânt! Află intervalul!

Se strică vremea în toată țara! Este la extreme și ne aduce ploi, descărcări electrice și vânt, iar temperaturile scad.

CITEȘTE ȘI: CONSTRUCȚIA AUROSTRĂZILOR DIN ROMÂNIA – LA LIMITA BLOCĂRII! MOTIVELE SUNT IREALE!

Unde se va depune brumă și unde va fi cod galben?

Meteorologii au emis o informare de cod galben, valabil în județul Argeș și mai multe părți din țară. Sunt vizate precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului, brumă, ploi, iar în unele zone, chiar ninsoare.

Potrivit anunțului Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 24 martie, ora 10 25 martie, ora 20, temporar va ploua local moderat cantitativ în centrul, sudul și estul țării și se vor acumula cantități de apă de 10…15 l/mp. Pe parcursul nopții de duminică spre luni (24/25 martie), precipitațiile vor fi mai accentuate în Muntenia, iar în Dobrogea și sudul Moldovei, pe arii restrânse, se vor atinge 25…30 l/mp. Vor fi averse, însoțite izolat de descărcări electrice.

Ninsori la munte

La munte vor fi precipitații mixte pe parcursul zilei de duminică, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Trecător se vor semnala precipitații mixte, pe arii restrânse și în Transilvania și nordul Dobrogei.

Vântul va avea local și temporar intensificări, cu rafale în general de 40…50 km/h, iar în zona montană de 60…70 km/h.

În noaptea de duminică spre luni în vestul și nord-vestul teritoriului, iar în noaptea de luni spre marți în special în regiunile intracarpatice și în zona deluroasă din sud se va produce brumă.

Cod galben în Argeș!

 

Arges meteo 300x184 1

 

ANM a mai emis și un cod galben, valabil din noaptea de duminică spre luni până luni seara. Astfel, în intervalul 25 martie, ora 02 – 25 martie, ora 20, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă (în general la peste 1700 m) unde rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.

Pe parcursul zilei de luni (25 martie) în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul și sudul Olteniei și în sudul Transilvaniei vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h.

“Ne așteptăm, pe parcursul nopții care urmează și mâine, în prima parte a zilei, să mai fie precipitații mixte, în Moldova, în partea de est a Transilvaniei, în zonele montane, în special în cele înalte, să mai ningă în Carpații Orientali și Meridionali.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs