prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vremea o ia razna în vară! Meteorologii au dat vestea cruntă!

Prognoza meteo din vara lui 2024 este una îngrijorătoare. La Niña, sora cea rea a lui El Niño, ne strică vacanţele. Cupola de foc este înlocuită de furtuni violente, apă rece în mare şi tornade devastatoare.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV! UNDE VOR FI REALIZATE NODURILE DE LEGĂTURĂ ALE DRUMULUI EXPRES PITEȘTI – CRAIOVA ÎN ARGEȘ ȘI OLT?

Experții anunță că vremea o ia razna. Potrivit studiului, actualul model meteorologic El Niño, care a adus vreme caldă și uscată, dar și precipitații mai abundente decât de obicei în unele zone, este posibil să facă loc unor condiții ENSO neutre în perioada aprilie-iunie 2024 (79% șanse), cu șanse din ce în ce mai mari de apariție a fenomenului La Niña în iunie-august 2024 (55% șanse).

Meteorologii anunță faptul că în acest an culturile esențiale și modelele meteorologice din întreaga lume ar putea fi afectate.

Acest fenomen este crucial pentru producția agricolă, fiind caracterizat de temperaturi neobișnuit de scăzute și legat de inundații și secete.

La Niña, care este exact opusul lui El Niño, vine în vara anului 2024 cu anomalii de temperaturi negative. Potrivit climatologilor, există o probabilitate de 64 până la 74% ca această situație să se producă între sfârșitul verii și începutul toamnei.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs