prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Vremea se schimbă radical! Cod roșu în Argeș!

Vremea se schimbă radical! Cod roșu în Argeș! Administrația Națională de Meteorologie a emis recent un cod roșu de vreme severă, care vizează zona de munte. Alerta este valabilă din această noapte până mâine la amiază, la altitudini de peste 1.800 de metri, în Carpații Meridionali.

CITEȘTE ȘI: A DAT RADARUL PESTE CAP: ȘOFER DEPISTAT ÎN TRAFIC PE A1 CU VITEZĂ AMEȚITOARE!

Astfel, în intervalul 28 martie, ora 02 – 28 martie, ora 14, vântul o să bată cu putere în Carpații Meridionali, cu rafale ce vor depăși 140 km/h.

Cod portocaliu de vânt și viscol la munte

cod rosu arges 300x207 1

Specialiștii au emis și o avertizare cod portocaliu de vânt și viscol valabilă în Carpații Meridionali, de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini de peste 1.500 de metri. Avertizarea va intra în vigoare marți, la ora 23.00, și se va aplica până marți, la ora 23.00. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali și de Curbură și în Munții Apuseni, la altitudini mai mari de 1.500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută, au explicat meteorologii. De asemenea, sunt menținute avertizările emise duminică. Specialiștii au emis o informare meteorologică valabilă în intervalul luni, ora 6.00-miercuri, ora 21.00. În documentul meteorologilor se face referire la intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată, îngheț la sol și brumă.

În intervalul menționat, precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți (27/28 martie) îndeosebi în jumătatea de nord se vor semnala precipitații mixte (măzăriche, lapoviță și ninsoare), iar la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Pe alocuri, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp. Vântul se va intensifica treptat în toate regiunile cu viteze în general de 45…65 km/h, iar în zona montană înaltă va sufla tare.

Vreme severă în toată țara!

Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol. În sud-estul teritoriului în seara zilei de luni vor fi averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice și posibil căderi de grindină.

Meteorologii au emis și o avertizare de tipul cod galben de intensificări ale vântului. Aceasta este valabilă luni, în intervalul orar 6.00-23.00. Local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând diminuarea semnificativă a vizibilității, au precizat meteorologii.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs