prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Zile libere și sporuri de 75% pentru o categorie de angajați! Cine este vizat?

Zile libere și sporuri de 75% pentru o categorie de angajați, acestea sunt prevederile unui proiect legislativ aflat în dezbaterea senatorilor. Concret, se dorește schimbarea regulilor privind compensarea muncii suplimentare. Conform regulilor actuale, angajatorii trebuie să compenseze munca suplimentară a salariaților cu ore libere plătite în cel mult 90 de zile calendaristice. Prin noul proiect legislativ, se dorește prelungirea termenului de compensare la 180 de zile pentru angajații instituțiilor din sistemul de ordine publică și siguranță națională.

CITEȘTE ȘI: TRAGEDIE! COPILĂ DE 15 ANI-MOARTE SUSPECTĂ! A SÂNGERAT PÂNĂ LA ULTIMA SUFLARE!

În cazul în care compensarea nu este posibilă în termenul menționat, munca suplimentară trebuie plătită printr-un spor la salariu corespunzător duratei acesteia (nu poate fi mai mic de 75% din salariul de bază).

Potrivit documentului aflat în dezbatere, munca suplimentară va fi compensată ”prin ore libere plătite în următoarele 180 de zile calendaristice după efectuarea acesteia pentru cadrele militare, soldaţii şi gradaţii profesionişti, funcţionarii publici şi personalul civil contractual din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Protecţie şi Pază, Serviciului de Informaţii Externe şi Serviciului de Telecomunicaţii Speciale”.

URMĂREȘTE ȘTIRILE OBIECTIV DE ARGEȘ ȘI PE PAGINA DE FACEBOOK SAU PE GRUPUL ZIAR OBIECTIV – ȘTIRILE ARGEȘULUI

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs