prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Sorin Apostoliceanu: „Pitești Tech City nu este un cârlig de campanie, scos din pălărie!”

Proiectul Pitești Tech City nu este doar o promisiune de campanie, ci un proiect care s-a dovedit a fi unul care să dezvolte un municipiu în doar câțiva ani, a explicat Sorin Apostoliceanu, consilier local al PNL Pitești. Alesul local piteștean a declarat că administrarea eficientă a unui oraș se poate face după un plan bine stabilit, pe cel puțin zece ani.

CITEȘTE ȘI: SE CONSTRUIEȘTE UN DRUM DE MARE VITEZĂ CU PATRU BENZI! VA FACE LEGĂTURA CU A1! ANUNȚUL MOMENTULUI!

„Poate pentru piteșteni termenul de Pitești Tech City este unul abstract. În linii mari vorbim despre un plan pentru Piteștiul viitorilor 10 ani, cel puțin. Vorbim despre o foaie de parcurs care a lipsit orașului nostru în tot acest timp. Administrarea unui oraș nu se face având un orizont de doar un mandat, de la promisiunile din campanie, la scuzele de după. E nevoie de o viziune pe termen mediu și lung care să fie urmată de toate administrațiile, indiferent de culoarea politică, pentru că administrația se face în folosul cetățenilor, nu în folosul partidelor.” a explicat Apostoliceanu.

De asemenea, Apostoliceanu a dat ca exemplu Clujul, care în doar câțiva ani a ajuns pe locul 2 ca PIB de locuitor și peste 20.000 de angajați în industria IT. De asemnea, prin acest proiect se pot realiza parcul industrial promis și podurile peste Argeș, două dintre investițiile așteptate de mulți piteșteni.

„Pitești Tech City nu este un cârlig de campanie, scos din pălărie. Ne întreabă, însă, lumea, ce vrem noi să facem. Și asta vrem să facem, să pornim la drum în mod sănătos, având o direcție, un plan clar și obiective comune. Pitești Tech City s-a construit pe modelul Cluj Innovation City 2012 care a fost implementat cu rezultate spectaculoase:

PIB pe locuitor:

2012 – Cluj pe locul 11; Argeș pe locul 8;

2023 – Cluj pe locul 2; Argeș pe locul 12;

Industria IT în Cluj a depășit, în 2021, 20.000 de angajați, având un salariu mediu cu peste 10% mai mare ca în București.

În 2012 – Cluj aprox 3,7% din PIB-ul României.

În 2023 – Cluj peste 5% din PIB-ul României.

Două mari investiții importante sunt vizate de Pitești Tech City : parcul industrial promis și de actualul primar și podurile peste Argeș” a adăugat Apostoliceanu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs