prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Primul centru de sterilizare și înregistrare din România a fost inaugurat la Smeura! Proiect pilot în colaborare cu DSVSA Argeș!

Primul centru de sterilizare și înregistrare din România a fost inaugurat la Smeura! Proiect pilot în colaborare cu DSVSA Argeș!

În data de 17 aprilie 2024, a avut loc marea inaugurare a primului centru de sterilizare și înregistrare din România. În cadrul unui proiect pilot unic în colaborare cu D.S.V.S.A. Argeș, A.N.S.V.S.A. și Tierhilfe Hoffnung e.V., toți câinii din județul Argeș vor fi microcipati, vaccinati, sterilizati și înregistrati în următorii ani. În acest scop, medicii veterinari din teritoriu vor merge din casă în casă și vor înregistra populația canină.

CITEȘTE ȘI: VINE URGIA ÎN ARGEȘ ȘI ROMÂNIA! ALERTA METEOROLOGILOR!

Tierhilfe Hoffnung e.V. cu echipa sa de la Smeura – Sterilizări gratuite oferă sterilizare gratuită în următoarele locații:

  • Centrul de sterilizare și înregistrare la porțile adăpostului de animale Smeura
  • Clinici mobile de sterilizare

Pentru locații și date, consultați calendarul de pe www.smeura.com)

La ceremonia de deschidere au participat numeroși invitați din politică, autorități veterinare, medici veterinari și mass-media. După binecuvântarea religioasa a Centrului, Matthias Schmidt (primul președinte al Tierhilfe Hoffnung) și Ana-Maria Voicu (al treilea președinte al Tierhilfe Hoffnung și conducerea adăpostului Smeura) au prezentat invitaților incinta.

O delegație din Germania, inclusiv secretarul de stat Anette Kramme și președintele Asociației germane pentru bunăstarea animalelor, Thomas Schröder, au participat, de asemenea, la eveniment. Potrivit estimarilor autorității veterinare locale, numai în județul Argeș trăiesc aproximativ 185.000 de câini.

Aproximativ 85.000 dintre aceștia sunt câini ai străzii, fără adăpost, care au fost capturați oficial prin lege începând cu anul 2013 și pot fi eutanasiati după o perioadă de detenție de 14 zile. Tierhilfe Hoffnung e.V. salvează cât mai mulți câini ai străzii de la această soartă crudă. Cu peste 6.000 de câini, adăpostul de animale Smeura poartă tristul titlu de “cel mai mare adăpost de animale din lume”.

Populația de câini de pe stradă crește constant și exponențial, în primul rând din cauza proprietarilor neresponsabili. Numai sterilizarea completă poate reduce această imensă suferință a animalelor într-un mod durabil și uman.

Cu mesajul “Sterilizează, nu ucide!”, echipa Tierhilfe Hoffnung e.V. luptă pentru drepturile animalelor de pe stradă persecutate încă din anul 2000. Numai în anul 2023, au fost efectuate 20.948 de sterilizări. Aceste eforturi urmează să fie din nou sporite semnificativ cu ajutorul proiectului pilot.

Atât centrul de sterilizare și înregistrare, cât și proiectul model sunt un motiv de speranță că noi, oamenii din România, putem lucra împreună pentru a reduce în sfârșit populația de câini de pe stradă într-un mod uman. Solicităm ca cele peste 100 de adaposturi publice din țară să fie transformate în centre de sterilizare și înregistrare.

La următorul link veți găsi o prezentare a istoriei organizației noastre în trei limbi: română, germană și engleză: https://we.tl/t-QfMIABTzht

De asemenea, veți găsi și câteva imagini (Copyright: Tierhilfe Hoffnung e.V. ), pe care le puteți folosi în scopuri de promovare: https://we.tl/t-vbynUWSYER

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs