Ana Imep- proiect imobiliar sau centru comercial?!

9
anaimep, copos, disponibilizati, AOA, pitesti

Ana Imep, cunoscuta fabrică de motoare electice, patronată de George Copos, se află în momentul de faţă într-o situaţie incertă. Adevărul este că producţia a scăzut foarte mult în ultima perioadă, fabrica de la Ştefăneşti pierzând piaţa din ce în ce mai mult în faţa chinezilor. Şi pentru că angajaţii lucrează la minima rezistenţă, au început şi disponibilizările. Şi cum se vorbeşte din ce în ce mai des despre închiderea acestei fabrici, importanţi oameni de afaceri argeşeni îşi doresc să pună mâna pe ea pentru a dezvolta afaceri rezidenţiale sau comerciale.

Disponibilizări în masă
Salariaţii de la Ana Imep trec printr-o perioadă cum nu se poate de grea. În momentul de faţă, la fabrica de la Ştefăneşti, fabrică patronată de George Copos, se lucrează la minima rezistenţă, salariaţii neştiind dacă mâine vor mai avea sau nu de lucru.  Doar 320 de angajaţi mai are în momentul de faţă Ana Imep, cea despre care cândva George Copos spunea că este cea mai profitabilă afacere a sa. Ba mai mult, din luna martie, datorită situaţiei critice, au început şi disponibilizările. Vor fi date afară 52 de persoane. Asta pentru început, nu se ştie ce va urma.

Se va transforma în centru imobiliar sau comercial
Deşi au sperat, încă de anul trecut la o redresare economică a societăţii, începutul anului 2014 nu a fost unul foarte bun, dat fiind faptul că, în ultimii ani, fabrica de la Ştefăneşti şi-a pierdut aproape toată piaţa din Europa în faţa chinezilor, ajungându-se ca aici să se lucreze de pe o zi pe alta. Lipsa comenzilor şi capacitatea redusă de lucru a dus la noi disponibilizări, iar în acest ritm, cu siguranţă, în curând vom auzi de închiderea acestei fabrici. Deja zvonurile au luat cu asalt piaţa, mai ales în rândul oamenilor de afaceri. Mulţi afacerişti argeşeni pun pariuri până la închiderea acestei fabrici, însă important este că, mulţi îşi doresc să preia această fabrică. Se vorbeşte deja despre o nouă afacere în locul Ana Imep. Mai exact, despre transformarea fabricii într-un centru imobiliar sau chiar într-un centru comercial. Sunt mulţi cei care îşi doresc să preia această afacere, şi cu siguranţă, în curând aşa se va întâmpla. Rămâne de văzut însă, când va ivi momentul şi cine va fi persoana care va prelua afacerea Ana Imep. Sau ce vom avea în locul Ana Imep…un centru imobiliar sau unul comercial.