Anunțat că este infectat cu noul coronavirus, deși nu se testase

Un bărbat din Galaţi a povestit pentru Antena 3 momentele prin care a trecut, după ce a fost anunţat că este infectat cu COVID, deşi nu efectuase vreodată un test pentru infecţia cu SARS-COV-2. Omul fusese la un cabinet privat pentru a-şi face mai multe analize de sânge şi un exudat faringian, pentru afecţiuni uzuale, nicidecum pentru COVID.

Distribuie prietenilor

„La ora 23.36 am primit un SMS de la un număr scurt în care mi se comunica că testul meu a ieşit pozitiv. Care test, nu stiu, ca eu nu au am dat niciun test COVID, că am ieşit pozitiv şi mi se recomandă să stau în casă. Dacă mă simt mai rău, să contactez medicul de familie. Am sunat şi la cabinetul particular şi acolo am aflat că, dintr-o greşeală, mi-a fost trecut numele pe un formular al cuiva testat pozitiv. Asta inseamnă că un alt pacient care şi-a facut testul şi are COVID-19 să nu ştie că este infectat”.

Nu e prima eroare de raportare a rezultatului unui test COVID țară. În ultimele săptămâni, mai multe personae au sesizat faptul că deși nu s-au testat COVID, au primit rezultate positive.