Atenţie piteşteni! Începe Festivalul Zavaidoc!

7

Primăria Municipiului Pitești și Consiliul Local Pitești organizează  prin Centrul Cultural Pitești, cea de-a XII-a ediție a Festivalului Național de Muzică Lăutărească Veche Zavaidoc, care are loc în zilele de 25 și 26 noiembrie, la Centrul Multifuncțional Pitești. Manifestarea are ca obiective revigorarea muzicii lăutărești, descoperirea și promovarea de noi talente ale genului și evocarea personalității și a melodiilor de neuitat ale marelui lăutar Zavaidoc, pe numele real Marin Teodorescu, născut la Pitești, pe data de 8 martie, în anul 1896.

Festivalul Zavaidoc cuprinde un concurs de interpretare, la care se pot înscrie aspiranți la premiile festivalului, cu vârsta peste 18 ani, potrivit regulamentului de organizare, precum și recitaluri extraordinare, susținute de artiști consacrați ai muzicii lăutărești: Ionel Tudorache, Ana Maria Stoian și Marian Mexicanu, Mihaela Staicu, Cornel Cojocaru, Mirela Năsturică, Nicușor Boieru, Grupul Vocal Zavaidoc, Ansamblul de Copii Zavaidoc. Acompaniază Taraful Marin Alexandru.

Probele de concurs sunt: o piesă de muzică lăutărească din repertoriul lui Zavaidoc, fără acompaniament și o piesă de muzică lăutărească autentică, cu acompaniament. Juriul este format din Adrian Grigoraș, directorul Orchestrei de Folclor a Radiodifuziunii Române, care este și președintele juriului, Alin Pavelescu, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea și Daniela Iordache Cernea, profesor de canto popular la Liceul de Arte Dinu Lipatti din Pitești.

La preselecție se pot înscrie concurenți până pe data de 23 noiembrie, fie la sediul Centrului Cultural Pitești, situat pe strada Craiovei, nr. 2, Casa Cărții, la numărul de telefon al instituției, 0248-219976, sau pe adresa de e-mail cultcentre@yahoo.com; fișa de înscriere și regulamentul pot fi descărcate de pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești(www.centrul-cultural-pitesti.ro).

Biletele au fost puse în vânzare la casieria Centrului Multifuncțional Pitești. Costul unui bilet este de 20 de lei pe seară.