prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Au cumpărat două oi și au plecat cu trei! Caz halucinant la Șuici!

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Tigveni au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, privind săvârșirea infracțiunii de furt, și au recuperat prejudiciul.

Din cercetări, s-a stabilit că în ziua de 25 martie a.c., o femeie de 69 de ani, din comuna Șuici, a primit la domiciliu două persoane pe care nu le cunoaște, pentru a cumpăra un cal și două oi. Dupa achiziția animalelor menționate, cei doi ar fi sustras și o a treia oaie, pe care ar fi încărcat-o în autoutilitara cu care se deplasau, și au plecat.

CITEȘTE ȘI: OFICIAL! SE MUTĂ CAPĂTUL DE LINIE AL 7 ȘI 7B! AFLĂ UNDE!

Persoana vătămată nu a putut preciza numărul de înmatriculare al utilitarei și nici direcția de deplasare, însă în urma verificărilor, polițiștii au stabilit identitatea persoanelor în cauză. Din cercetări, s-a stabilit că persoana care și-a însușit animalele, având calitatea de cumpărător, este un bărbat de 40 de ani, din Râmnicu-Vâlcea, județul Vâlcea. În urma cercetărilor, valoarea prejudiciului a fost recuperată și restituită persoanei vătămate.

Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere corespunzătoare.

IPJ Argeș atrage atenția!             

Referitor la ÎNȘELĂCIUNI PRIN NESOCOTIREA ÎNCREDERII SAU PRIN ÎNSUȘIREA PE NEDREPT, polițiștii argeșeni transmit următoarele recomandări:

  • Purtați discuții referitor la permiterea accesului în gospodărie al oricăror persoane, indiferent de pretext, iar legat de prezența în casă, de efectuarea de orice plăți sau acțiuni care ar putea dezvălui locația sumelor de bani din locuință.
  • Amintim că bunurile oferite de persoane fizice, în condiții dubioase, la prețuri derizorii, pot proveni din furt sau pot să nu corespundă descrierii, fapt pentru care vă sfătuim să declinați asemenea oferte.
  • Folosiţi orice prilej de reunire cu familia pentru a discuta cu persoanele vârstnice, care locuiesc singure sau în locații izolate, despre diversele metode de înșelăciune (metodele Accidentul, Coletul, Pomana regelui Cioabă, Instalatorul, ghicit, cumpărarea sau oferirea de produse ș.a.m.d.).
  • Atrageți atenția cu privire la oferirea sumelor de bani, sub orice pretext, stabiliți numere de telefon la care să puteți fi contactați pentru a se verifica pretextele înainte de a fi oferite orice sume de bani ori produse, stabiliți persoane de încredere din rândul vecinilor care vă pot ajuta la nevoie.
  • Amintim și o altă metodă de înșelăciune – solicitarea de a schimba bancnote cu valoare mare, după care solicitantul se răzgândește și cere înapoi bancnota inițială, după ce, în prealabil, a sustras o parte din banii schimbați.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs