prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Au început defrișările pe Valea Oltului! Se lucrează masiv pe lotul Boița – Cornetu al A1!

Se lucrează intens pe lotul Boița – Cornetu al Autostrăzii Pitești – Sibiu încă de la primele ore ale dimineții de astăzi, 8 iulie, prima zi în care Valea Oltului a fost închisă circulației rutiere. Constructorul a început în această dimineață primele defrișări pe lotul 2 al A1, iar CNAIR a postat pe pagina oficială primele imagini în care se poate vedea cum arborii de pe versant sunt puși la pământ. 

CITEȘTE ȘI: CAZ CUTREMURĂTOR! ȘI-A ÎNJUNGHIAT MAMA, SUPĂRAT CĂ L-A TRIMIS LA MUNCĂ!

„Au început lucrările de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN 7, pe sectorul cuprins între km 242+600 și km 250+000” este mesajul transmis de CNAIR în urmă cu puțin timp.

Vă reamintim că circulația rutieră a fost închisă începând de astăzi timp de o lună pe Valea Oltului, pe timp de zi, pentru defrișarea copacilor de pe traseul lotului Boița – Cornetu.

„Construcția autostrăzii Sibiu – Pitești este esențială pentru România! În lungime de 122 de km, această autostradă face parte din Coridorul 4 Paneuropean (Coridorul Rin – Dunăre).

Marea majoritate a transporturilor de persoane și de mărfuri pe ruta Est – Vest (Constanța – Nădlac) tranzitează acum această zonă pe DN7, în condiții care nu oferă suficient confort și siguranță rutieră.

De aceea, construcția celor două secțiuni care traversează Carpații nu mai poate fi amânată!

Secțiunea 2 (Boița – Cornetu) este una dintre acestea, iar de operațiunile de defrișare a versantului (derulate în perioada 08 iulie – 09 august) depind următoarele etape ale construcției care trebuie finalizată în 2028” a transmis CNAIR.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs