prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Ce afaceri a luat la ochi ANAF-ul. Controale masive şi sancţiuni de peste 20 milioane lei în doar 4 zile! Vor continua!

De la 1 iulie au intrat în vigoare prevederile RO e-Transport şi, în doar patru zile, inspectorii antifraudă de la ANAF au făcut prăpăd printre transportatori. Mii de maşini au fost oprite în trafic şi au fost aplicate sancţiuni de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: CAZ CUTREMURĂTOR! ȘI-A ÎNJUNGHIAT MAMA, SUPĂRAT CĂ L-A TRIMIS LA MUNCĂ!

„Începând cu 1 iulie, ANAF, prin Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, desfăşoară ample acţiuni de control în trafic. Sunt vizate respectarea prevederilor legale impuse de sistemul RO e-Transport în ceea ce priveşte deţinerea codurilor UIT pentru bunurile care fac obiectul monitorizării şi aplicarea măsurilor de prevenire şi combatere a activităţilor economice ilicite pe timpul transportului bunurilor prevăzute de Legea 296/2013. Acţiunile de control se desfăşoară în proximitatea punctelor de trecere a frontierelor, cât şi în puncte de control interne amplasate pe principalele căi de comunicaţie, noduri rutiere, zone de depozitare a bunurilor, în cadrul acestora fiind implicaţi, la nivel naţional, aproximativ 300 inspectori antifraudă”, a anunţat vineri ANAF.

Inspectorii ANAF au oprit în trafic pentru control 6.100 de vehicule şi au aplicat sancţiuni în valoare de peste 20,48 milioane lei, constând în amenzi, confiscări şi implicaţii fiscale, pentru nedeclararea transporturilor de bunuri în Sistemul RO e-Transport sau nedeţinerea documentelor de provenienţă a bunurilor pe timpul transportului.

„Cu ocazia verificărilor efectuate în perioada 1 – 4 iulie, au fost oprite 6100 de vehicule, fiind constatate abateri de la cadrul legal constând în nedeclararea transporturilor de bunuri în Sistemul RO e-Transport sau nedeţinerea documentelor de provenienţă a bunurilor pe timpul transportului, fapte pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare de peste 20,48 milioane lei, constând în sancţiuni contravenţionale, confiscări şi implicaţii fiscale”, potrivit aceleiaşi surse.

De asemenea, ANAF anunţă că acţiunile care vizează creşterea gradului de colectare a impozitelor şi taxelor pentru bugetul de stat nu se opreşte aici, astfel că inspectorii antifraudă vor continua verificările în trafic şi în perioada următoare.
„Acţiunile de control vor continua în perioada următoare, având ca principal scop creşterea gradului de colectare a impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat şi întărirea capacităţii de urmărire şi colectare a sumelor datorate bugetului de stat în cazul transporturilor de bunuri, precum şi asigurarea unor condiţii de concurenţă şi echitate fiscală în rândul tuturor contribuabililor şi pentru combaterea creşterii inegalităţilor, în special prin raportare la contribuabilii de bună-credinţă, care se conformează regulilor fiscale”, a anunţat ANAF.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs