prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Ce firme și persoane fizice vor avea parte de controale masive anul acesta? Anunțul șefului ANAF!

Lucian Heiuș, președintele ANAF a anunțat recent că, d omeniul TVA-ului, transporturile rutiere, grupurile de firme și cei care au încasat bani de la stat în perioada pandemiei de coronavirus se numără printre țintele controalelor ce vor fi derulate în 2023 de către Agenția Națională de Administrare Fiscală.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE PITEȘTENI! PATRU ZILE FĂRĂ CURENT ELECTRIC! AFLĂ ÎN CE CARTIERE!

„În anii aceștia de pandemie s-au direcționat resurse foarte importante ale statului spre anumite segmente ale economiei și am observat că întoarcerea impozitelor și taxelor nu a fost cea la care ne-am așteptat și vrem să verificăm ce s-a întâmplat. Dar, în mare, aici vrem să mergem. Vrem să vedem ce se întâmplă pe zona de TVA, să vedem grupurile de firme, societățile afiliate, și ce s-a întâmplat în sectoarele economice unde în anii de pandemie s-a făcut o infuzie puternică de resurse din partea statului și să vedem modalitatea în care au fost folosiți acești bani și cum s-au întors în economie. În același timp, avem analizele de risc pe care le facem și controalele normale la societățile care apar în bazele noastre de date că n-ar avea un comportament fiscal correct.”, a declarat recent Lucian Heiuș, Președintele ANAF.

De asemenea, nici persoanele fizice nu vor scăpa de atenția inspectorilor ANAF. Acesta a precizat că verificările vor viza atât domeniile specifice în care s-a constatat un risc mare de neconformare, de exemplu, cabinetele de stomatologie sau saloanele de înfrumusețare, cât și averile nejustificate.

„Constatăm că există sectoare întregi de activități efectuate de persoane fizice la care riscul de neconformare este foarte ridicat. Acolo, pe lângă controale, o să încercăm — să vedem în funcție de bugetele pe care le avem aprobate — niște programe de informare și de atenționare, că nu este în regulă ce se întâmplă acolo. Dar vom merge și în controale efective. Iar dacă vorbim de controlul averilor persoanelor fizice, am început de pe la jumătatea anului trecut și vom continua și anul acesta, pentru că vedem că sume foarte mari de bani se învârt în această zonă.”, a mai declarat recent Lucian Heiuș, Președintele ANAF.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs