„Dacă nu votăm azi, noi o comitem”
Dan Manu a încercat să „dreagă busuiocul, dar nu a avut cale de întoarcere. Acesta a susținut că angajații și-au câștigat drepturile în instanță și nu are cale de întors și trebuie ca aceștia să primească aceste norme de hrană.
„Salariul trebuie să aibă acest spor. Vorbesc de cele două categorii: funcționari publici și personal contractual. S-a mers în instanță și angajații au câștigat drepturile. Acum, a venit legea care prevede aceasta normă de hrană care va intra în vigoare de la 1 decembrie. Contractul nostru, începând cu 1 noiembrie se duce. Dacă nu votăm azi, noi o comitem pentru că nu respectăm decizia instanței. Până la 1 decembrie nu mâncăm cu două guri” a argumentat Manu.
Manu și-a însușit amendamentul unui liberal
Ca să nu pară pierzător în lupta cu Opoziția, Dan Manu și-a însușit un amendament depus în ședințele pe comisii de către liberalul Nae Eugen prin care de la intrarea în vigoare la legii, hotărârea de astăzi să fie anulată.
„Propun un amendament prin care sa prevedem ca de la 1 decembrie, norma de hrană se va reanaliza. Propun că să asigurăm continuitatea, iar în luna decembrie o dată cu aplicarea legii, să anulăm hotărârea de astăzi. Iar dacă legea nu poate fi aplicată, orice ar fi vom reanaliza” a adăugat Manu.
Adrian Miuțescu: „Noi dăm spor de hrană la salarii de peste 100 de milioane?”
Consilierul județean Adrian Miuțescu a taxat dur acordarea acestor sporuri. În urma creșterii salariale consistente din ultimii doi ani, liberalul a argumentat că aceste sporuri au fost create pentru persoanele cu salarii mici, și nu pentru cei cu salarii de peste 10.000 lei.
„Avem probleme financiare. Aceasta idee de hrana a apărut pentru salariile mici și noi dăm spor de hrană la salarii de peste 100 de milioane? În condițiile in care noi nu avem bani să dăm la ONG-uri care se ocupă de probleme medicale grave. Noi trăim de la lună la lună cu rectificări bugetare. Nu am fost în stare să facem un buget și să estimăm ce cheltuieli avem până la sfârșitul anului. E un semn de întrebare pe care ar trebui sa nu le punem”a spus Miuțescu.
Majoritatea decide…
Votul final nu a reprezentat nicio surpriză pentru nimeni. Social democrații din Consiliul Județean Argeș au votat ca de fiecare dată, în cor, iar PNL și Pam s-au abținut. Dat fiind faptul că aleșii județeni din partidele din Opoziție nu pot forma o majoritate, nici măcar prin crearea unei așa zice alianțe, proiectul a fost adoptat.
Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp