De ce susținătorii lui Mircea Diaconu vor vota Klaus Johannis?

225

Dacă în ceea ce privește votanții lui Dan Barna sau ai lui Theodor Paleologu nu ar părea să fie multe discuții privind candidatul pe care l-ar prefera în turul II, acesta fiind, evident, Klaus Johannis, lucrurile stau altfel în cazul celor care l-au susținut pe Mircea Diaconu.

Cel puțin aparent. Pentru că, deși pesediștii se bazează pe o parte dintre votanții acestuia, calculele lor sunt realizate pornind de la ipoteze false. Mircea Diaconu este, cu siguranță, un politican cu vederi liberale, iar cu precădere în Argeș, este cunoscut ca senator liberal și ministru al Culturii.

Cunoscutul actor argeșean a fost membru al Partidului Național Liberal între 2008 și 2014 și a fost ales din partea acestei formațiuni în circumscripția în care a candidat ca senator de Argeș la alegerile din 2008.

Mircea Diaconu este apreciat pentru franchețe, inteligență, discurs ireproșabil, curaj și atitudine, ceea ce nu ar putea găsi alegătorii la Viorica Dăncilă, candidata PSD. Este adevărat că Argeșul n-ar putea fi numit neapărat județ liberal (încă), dar la fel de adevărat este că, cine l-a votat pe Diaconu în primul tur, a făcut-o din anumite considerente, care sunt clar incompatibile cu calitățile de politician al candidatei PSD. Iar Mircea Diaconu, politician independent, este extrem de liberal în gândire și convingeri.