prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Deputatul Aurel Bălășoiu-susținător al ajutorării crescătorilor de bovine!

Deputatul Aurel Bălășoiu, membru al Comisiei de Agricultură a Camerei Deputaților, a susținut adoptarea unei schema de ajutor de stat pentru susținerea activității  crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2022 în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Concret, crescătorii din sectorul bovin primesc 73 euro/cap vacă adultă, valoarea totală a schemei de ajutor de stat fiind de 217.756.000 lei, echivalentul sumei de 44 milioane euro.

CITEȘTE ȘI: ACEȘTI ROMÂNI SE POT PENSIONA DUPĂ 25 ANI DE MUNCĂ! ANUNȚ DE ULTIM MOMENT!

Beneficiarii sunt crescătorii de animale, care au în posesie permanentă bovine înscrise în BND, în calitate de proprietar de animale și/sau proprietar de exploatație, respectiv: persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale, persoane juridice, societăți agricole constituite în baza Legii nr. 36/1991 privind societăţile agricole şi alte forme de asociere în agricultură, cu modificările și completările ulterioare.

„Aprobarea acestei legi a fost necesară, mai ales în contextual politic actual. Plata a fost aprobată, mă bucur să aflu că APIA a început plățile către beneficiari și că, efortul nostrum, al membrilor Comisiei de Agricultură, dă rezultate. Este un sprijin necesar pentru toți crescătorii din sectorul bovin.

Valoarea totală a schemei de ajutor de stat este de 217.756.000 lei, echivalentul sumei de 44 milioane euro și se asigură de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) pe anul 2023. Cuantumul ajutorului de stat este de 73 euro/cap vacă adultă.

Valoarea totală a ajutorului ce poate fi acordată pentru fiecare beneficiar nu depăşeşte echivalentul în lei a 250.000 euro, la cursul de schimb valutar stabilit de Banca Națională a României, valabil la data intrării în vigoare a Ordonanței de Urgență nr. 3/2023. Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 31 decembrie 2023.”, a anunțat recent deputatul Aurel Bălășoiu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs