prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Deputatul Mircia Chelaru: „Vreau să știu câți au plătit tribut cu sânge pentru războiul lor”

Mircia Chelaru, deputat AUR de Argeș, a interpelat Ministerul de Externe despre numărul de români morți în războiul ruso-ucrainean. Demnitarul susține că în teritoriile care au aparținut României înainte de cel De=al Doilea Război Mondial locuiesc foarte mulți români, iar acesta a fost motivul pentru care a cerut informații despre numărul celor care „au plătit tribut cu sânge în războiul lor”.

„Am interpelat Ministerul de Externe care nu a avut o politică clară a modului cum trebuie tratată zona orientală a Europei. Ținând cont că la Răsărit de România avem o parte din trupul țării. Teritoriile noastre se regăsesc în administrația temporară a Ucrainei. Spun temporară pentru că avem dreptul să negociem ce e negociabil. La 24 februariue, în Ucraina s-a decretat starea marțială. Am întrebat cât etnici români, combatanți pe front, precum și civili au murit pe front. Vreau să știu câți au plătit tribut cu sânge pentru războiul lor. Tratăm această problemă din partea cum gândește românul. Așteptăm răspunsul, a trecut luna de zile, s-a depășit termenul legal” a spus deputatul Chelaru.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs