prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Descoperire șocantă! Alpinist dispărut acum 22 de ani, găsit mumificat pe munte!

Într-o descoperire incredibilă și emoționantă, cadavrul unui bărbat dispărut în urmă cu mai bine de două decenii, care a fost îngropat de o avalanșă, a fost găsit de doi alpiniști. Trupul acestuia a fost găsit mumificat. Chiar și pașaportul pe care îl avea în buzunar era intact.

CITEȘTE ȘI: VIDEO. AU ÎNCEPUT DEFRIȘĂRILE PE LOTUL BOIȚA-CORNETU AL A1! IMAGINILE MOMENTULUI!

Aflat la o altitudine de 5.200 de metri, trupul alpinistului și-a păstrat integritatea, datorită condițiilor extreme de gheață și temperaturi scăzute. În timp ce familia și prietenii își pot în sfârșit plânge pierderea, acest eveniment remarcabil aduce în prim-plan o poveste de aventură și tragedie, întrebări despre viața și moartea în sălbăticie, ridicând reflectoarele asupra pericolelor și misterelor din lumea alpinismului, și despre capacitatea naturii de a conserva timpul.

Poliția a spus că trupul și îmbrăcămintea au fost conservate de gheață și de temperaturile scăzute. I-au fost găsite și permisul de conducere și pașaportul. Bărbatul ar fi fost din Chino, comitatul San Bernardino, din California. Cadavrul a fost adus de pe munte și dus la o morgă din orașul Yungay. Sute de alpiniști vizitează muntele în fiecare an cu ghizi locali și le ia aproximativ o săptămână pentru a ajunge în vârf. Bill Stampfl era cu doi prieteni, Steve Erskine și Matthew Richardson, când au încercat ascensiunea în 2002. Ei au călătorit în întreaga lume pentru a escalada munții și au ajuns pe vârful Kilimanjaro, Rainier, Shasta și Denali, potrivit unor informații publicate la acea vreme.

Cadavrul lui Erskine a fost găsit la scurt timp după avalanșa de pe Huascaran, dar cel al lui Richardson este încă dispărut.

Foto: Descriptiv

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs