prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Devine armata obligatorie în România? Anunțul lui Nicolae Ciucă!

Românii care se tem că armata va deveni obligatorie pot răsufla ușurați, serviciul nedevenind obligatoriu, cel puțin în următorii doi ani, a anunțat recent Nicolae ciucă, președintele Senatului. Acesta a explicat că nu exista infrastructura necesară pentru ca stagiul militar obligatoriu să fie introdus, dar și faptul că „s-au dus vremurile” când românii erau încorporați fără a avea un cuvânt de spus.

CITEȘTE ȘI: PESTE 500 DE MUNCITORI ȘI 270 UTILAJE PE CEA MAI AȘTEPTATĂ AUTOSTRADĂ DIN ROMÂNIA! ÎN TOAMNĂ VA FI GATA!

„Nu avem pregătită infrastructura necesară ca, în următorii doi ani de zile, să putem să trecem la o astfel de decizie. Ca să avem din nou armata obligatorie, trebuie infrastructură absolut foarte bine pregătită pentru că nu poţi să aduci oameni cu arcanul la armată, s-au dus vremurile alea, pe de o parte. De cealaltă parte, nu poţi să-i aduci şi să nu te îngrijeşti de ceea ce înseamnă armata anului cât o fi la vremea respectivă”, a spus Niciolae Ciucă, la un post TV, întrebat dacă, după alegeri, se va introduce serviciul militar obligatoriu.

Legat de războiul din Ucraina, Nicolae Ciucă a spus că situaţia trebuie să determine în continuare măsuri pentru întărirea capacităţii de apărare, de revitalizare a industriei de apărare.

„Este nevoie ca toată lumea conştientizeze că Ucraina are nevoie de sprijinul necesar pentru ca războiul să rămână acolo. Altfel, vorbeam de celelalte consecinţe ale acţiunii militare şi anume: va fi o retorică ce va veni mănuşă, cum se spune, pentru propaganda rusească, să spună: „v-aţi lăsat aduşi în acest război, târâţi în acest război de către Occident, Occidentul v-a părăsit, iacătă că nu este aşa cum aţi crezut, că nu puteţi să faceţi faţă unei puteri precum este Rusia”, a explicat Nicolae Ciucă.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs