prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Doliu imens în lumea teatrului! A murit o mare personalitate!

Doliu imens în lumea teatrului! A murit o mare personalitate!

Doliu imens în lumea teatrului după ce o mare personalitate a încetat subit din viață la vârsta de doar 58 ani. Este vorba despre regizorul Ion Ardeal Ieremia care fusese diagnosticat recent cu o boală cruntă, în stadiu avansat, iar medicii nu au mai putut face nimic. În 13 ianuarie ar fi împlinit 59 de ani.

CITEȘTE ȘI: STRUCTURA ANULUI ȘCOLAR 2024 – 2025! CÂND SE ÎNVAȚĂ ȘI CÂND E VACANȚĂ!

Ion Ardeal Ieremia a fost unul dintre cei mai cunoscuți regizori ai Naționalului din Timișoara. La aflarea tristei vești, prietenii, colegii și apropiații au transmis zeci de mesaje de condoleanțe.

ion ardeal ieremia 02 150x150 1

„Ioane, hai să mai râdem, te rog! Drum lin și mulțumesc că m-ai făcut anonim venețian”, a postat, pe Facebook, actorul Zoltan Lovas.

„Ion-Ardeal Ieremia a fost o personalitate profund implicată şi o voce puternică într-un spaţiu fundamental pentru societate: cultura. Teatrul Naţional din Timişoara a beneficiat aproape trei decenii de spiritul, de inteligenţa şi de loialitatea sa, iar pentru asta îi vom fi recunoscători mereu.”, a transmis instituţia.

Născut în 13 ianuarie 1965, Ion Ardeal Ieremia a fost secretar de stat în Ministerul Culturii și este cel căruia i se datorează ordonanța care a stabilit, după multe lupte, cadrul legal de finanțare pentru Timișoara 2021 – Capitală europeană a culturii. A fost căsătorit cu Claudia Ieremia, actriță la TNTm, și împreună au avut un fiu, pe Inocențiu Ieremia, care este scenograf.

La Teatrul Național Timișoara, Ion Ardeal Ieremia a montat primul spectacol în 1996, „Femeia Șarpe”, de Carlo Gozzi. Ultima sa premieră a fost în 9 decembrie, cu „Săptămâna luminată”, a lui Mihail Săulescu.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs