Două Eve au aruncat cu şerpi la Primăria Ştefăneşti. Ce va face PSD Argeş?

41
psd arges
Pentru PSD Argeş, situaţia de la Ştefăneşti este mai mult decât stânjenitoare. Nimeni nu s-ar fi aşteptat ca, blânda şi nevinovata Ioana Jenica Dumitru să creeze vreo problemă de natură administrativă sau politică. Însă, de cum a apărut în ograda de la Ştefăneşti buna prietenă şi confidentă, Lavinia Năstase, lucrurile au luat-o razna definitiv. Poate că până atunci, reactivitatea Jenicăi faţă de PSD era latentă, însă, liberala Năstase a apăsat pe butonul #rezist şi comuniunea dintre cele două Eve a pus PSD Argeş în şah.

Cu toată experienţa şi viclenia sa, vicele Mihalcea, rămas fără sprijin de la partid, tânjeşte după vremurile când primar era Dorin Bărbuceanu şi, măcar, nu-l pândea sau scuipa nimeni de după colţ. Glumă, glumă, dar, pentru un orăşel în care locuiesc o mulţime de oameni politici cu mandate în Parlament sau cu funcţii înalte, precum şi foarte mulţi oameni de afaceri argeşeni, o asemenea ţigăneală este de neconceput. Dar, uite că este! PSD Argeş dă din coate şi nu rupe pisica în două. Jenicăi nu au ce-i face, deşi, doar un dus cu capul ar putea crede că ar fi ieşit vreodată primăriţă fără PSD şi fără controversatul Mihalcea care, poate fi acuzat de multe, numai că n-ar fi om de partid-nu.

Două Eve au aruncat cu şerpi la Ştefăneşti. Amândouă, zic unii, au în trecut o latură comună. Asta să le apropie atât de mult?

Cert este că, la Ştefăneşti conducerea organizaţiei locale a fost dizolvată, iar cartoful fierbinte a fost aruncat în braţele deputatului Nicolae Velcea care, pare mult prea blând pentru asemenea scandaluri pline de mocirlă. PSD Argeş poate lua o mare ţeapă la Ştefăneşti. Tot ce s-a întâmplat până acum a dovedit că o femeie, (aleasă), alături de o altă femeie (controversată), i-au făcut praf pe pesedişti începând cu preşedintele Valeca şi încheind cu Mihalcea.

Cel mai drăguţ este că se doresc alegeri anticipate numai la Consiliul Local. Adică PSD să fie zburat iar primăriţa, mai şmecheră decât tot partidul, să aibă un consiliu al ei. Punem pariu că, dacă ar fi să fie aşa, Ştefăneştiul va zbura PSD din schemă? E simplu… Jenica a dat cu flit şi partidului şi conducerii, nu a fost la nicio şedinţă, fie ea politică sau administrativă (colegiu prefectural, de exemplu), spune că nu e membră PSD, ba lasă să se înţeleagă că prietena Lavinia a înscris-o în PNL. Chestie cam naşpa şi pentru Bărbuceanu care ar trebui să-şi ia adio pe veci de la perspectiva unei funcţii de primar.

Concluzie: La Ştefăneşti e circ. Alegătorii pierd.

PSD Argeş are o problemă reală şi abia acum are posibilitatea să arate ce ştie şi ce poate. Căci dacă Jenica şi Lavinia îngenunchează PSD-ul, atunci imaginaţi-vă ce ar putea face alţii cu mai multă minte şi mai multă strategie. Stăm cu ochii pe voi!