prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Elena Lăsconi: ,,O altă dovadă că PSD la nivel local nu face nimic. Vorbă multă, mesaje populiste și circ”

Elena Lăsconi: ,,O altă dovadă că PSD la nivel local nu face nimic. Vorbă multă, mesaje populiste și circ”.

Luna trecută, în ședința de Consiliu Local au fost discuții aprinse vreme de 45 de minute pe tema burselor pentru elevi. Consilierul PSD, Ciprian Neculăescu în tandem cu colegii pesediști cereau în gura mare să ne așezăm cu toții la masa discuțiilor. Am fixat, public, în Consiliul Local, întâlnirea astăzi la ora 10:00.
Între timp, am luat legătura cu reprezentanții elevilor din toate școlile din Câmpulung (e pentru prima dată când un primar face asta în Câmpulung iar elevii au fost uimiți de-a dreptul) și cu directorii pentru a le cere părerea.
Ghiciți cine nu s-a prezentat?! Consilierii locali PSD au lipsit fără nicio explicație. Culmea, Neculăescu-PSD e și profesor.
Cred că e important să vedeți pe cine ați votat și cum sunteți reprezentați. Lăsând la o parte asta, la întâlnire au venit viceprimarul PNL Nicolae Zaharia, consilierii USR PLUS Constantin Țurțulea și Alexandru Hagi
consilierii POL Octavian Dumitrașcu și Dan Șain, secretarul si directorul economic.
Concluzia: voi trimite mâine la Ministerul Educației o solicitare oficială pentru a schimba Ordinul de ministru 5576/2011. Mai exact, cerem modificarea art 8 pentru a lăsa la latitudinea autorității locale criteriile de acordare a burselor de merit dar și a cuantumului acestora și posibilitatea de cumulare a diferitelor tipuri de burse.
In plus, voi merge împreună cu dl viceprimar la ministrul educației deoarece ne dorim schimbarea ordinului și o reală motivare pentru performanță în educație.
Ce ne dorim în Câmpulung?
1. Acordarea burselor în baza unor criterii care să încurajeze învățarea.
2. Majorarea consistentă a acestora astfel încât elevii să fie motivați să învețe mai bine. Dacă vom reuși modificarea ordinului am putea să le oferim elevilor de nota zece din Câmpulung burse de o mie sau chiar două mii de lei, a scris primarul Elena Lăsconi pe pagina de socializare.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.