Exclusiv! La Primăria Teiu – acuzaţii de fals în acte

DISTRIBUIȚI
teiu, arges, protest, emil dobre, arges

Situaţie fără precedent în judeţul Argeş. Săptămâna trecută primăria Teiu a fost legată în lanţuri de două ori de un bucureştean care îl acuză pe primar de multe nedreptăţi. Florin Dumitru este acuzat că emite adeverinţe cu suprafeţe de teren sau  case după bunul plac, favorizând nefiresc sau pentru beneficii primite în schimb doar anumite persoane. Ba mai mult decât atât, primarul a ajuns atât de departe încât emite adeverinţe cu suprafeţe diferite de teren, adeverinţe cu acelaşi număr de înregistrare şi aceeaşi dată.

Adeverinţe emise cu acelaşi număr de înregistrare care nu corespund

În ultima perioadă, comuna Teiu a ajuns victima unor răfuieli între primar şi cetăţeni. Ba mai mult decât atât, pentru a-şi face dreptate, săptămâna trecută Florin Dumitru a legat primăria în lanţuri, blocând activitatea angajaţilor. Nemulţumirile bucureşteanului care are moşteniri în Teiu sunt mari. În primul rând, acesta îl acuză pe primar că nu vrea să îi elibereze adeverinţe pentru toate terenurile şi parte din casa şi anexele pe care le-a primit moştenire de la mama sa, favorizându-l nefiresc pe unchiul său. Bărbatul susţine că primarul îl favorizează pe unchiul său, plecat în Germania, pentru că primeşte drept recompensă, anumite bonusuri. Mai exact, primarul pleacă de câteva ori pe an la mare…chiar la hotelul din Eforie Nord deţinut de unchiul său. Lucrurile au ajuns atât de departe, astfel încât, primarul Florin Dumitru, stresat de situaţie cel mai probabil, a ajuns să nu ştie ce documente mai emite. I-a eliberat lui Emil Dobre, în timp, trei documente care nu corespund. Din fiecare adeverinţă eliberată reiese faptul că lui Emil Dobre îi creşte moştenirea, adică terenul şi cota parte din casă care se regăseşte doar în ultimul document. Mai mult decât atât, două adeverinţe diferite, una cu mai puţin teren, alta cu mai mult, au acelaşi număr de înregistrare şi aceeaşi dată.

A legat primăria în lanţuri

Bucureşteanul spune că va continua protestul şi va mai lega primăria în lanţuri, până când i se va face dreptate. Acesta susţine că face toate aceste lucruri, în primul rând pentru comunitate, pentru că oamenii de acolo sunt nemulţumiţi şi pentru că situaţii similare mai există. „ Asa este, am legat primăria în lanţuri. Nu mi se pare firesc ca primarul Florin Dumitru să îl favorizeze pe unchiul meu Tufeanu Florin doar pentru că primeşte anumite beneficii în schimb şi îşi face concediile la hotelul acestuia. Este inadmisibil să îi cer adeverinţă cu cota parte din casă şi pătul şi suprafaţa de teren pe care o deţin şi să îmi elibereze trei adeverinţe diferite, două dintre ele având acelaşi număr de înregistrare şi aceeaşi dată. Acest om comite multe nedreptăţi iar eu nu îl voi lăsa. Vreau să mi se dea ceea ce îmi revine”, a declarat Emil Dobre.

„ Angajaţilor din primărie le este frică de Emil Dobre”

Nemulţumit că primarul îi favorizează unchiul eliberându-i adeverinţă cu mai mult teren şi cotă parte din casă şi anexe faţă de cât îi revine, Emil Dobre anunţă că a făcut şi o plângere penală la Poliţie şi că va continua forma de protest. Acesta îl acuză pe primar de mult mai multe nereguli pe care le-a făcut în comună, în acest sens spunând că are şi trei dosare penale. Bucureşteanul susţine şi faptul că Florin Dumitru a înregistrat o plângere penală împotriva fostului primar pe care a semnat-o în locul şi cu numele lui. Pentru a lămuri situaţia am cerut un punct de vedere oficial şi primarului comunei Teiu, Florin Dumitru, care susţine că acuzaţiile care i se aduc nu sunt reale, cu atât mai mult cu cât anul acesta cetăţenii l-au ales pentru a doua oară. „ Acest om ne-a terorizat. I-am spus să facă reclamaţie unde vrea. Angajaţilor din primărie le este frică de el, iar nimeni nu ia nicio măsură.  Omul poate să spună orice, dar trebuie să şi dovedească. Eu nu am fost la niciun hotel al unchiului său, nici nu ştiu unde este. Am depus şi eu săptămâna aceasta o plângere la Parchet împotriva lui pentru şantaj şi ameninţări şi aştept ca organele abilitate să facă dreptate. Iar în ceea ce priveşte acele adeverinţe, vă pot spune cu certitudine că este vorba despre o eroare umană, un angajat al primăriei a greşit şi va plăti pentru greşeala făcută”, a declarat primarul comunei Teiu.

 

„ Vreau primăria înapoi”

Pentru că vrea ca primăria şi comuna Teiu să fie a cetăţenilor şi ca aceste greşeli să nu se mai repete, Emil Dobre este decis să continue protestul. Mai mult decât atât, acesta anunţă că în perioada imediat următoare se va apuca să strângă semnături de la cetăţeni în vederea organizării unui referendum. Susţine că face aceste lucruri pentru că vrea primăria înapoi” Voi strânge semnături şi voi organiza referendum. Vreau primăria înapoi, vreau ca primăria să fie a cetăţenilor, vreau ca acest om să nu mai fie primar. Nu ştiu cine va veni în locul lui, poate este mai bine să vină o persoană aleasă de cetăţeni care să se implice, să facă lucruri constructive, nu să favorizeze anumite persoane în schimbul unor beneficii”, a afirmat bucureşteanul.