prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Exclusiv! Tudor Pendiuc merge la închisoare! Sentință finală în dosarul Publitrans!

Tudor Pendiuc a fost condamnat definitiv la patru ani de închisoare cu executare în cunoscutul dosar Publitrans, potrivit unei decizii luate în urmă cu puțin de magistrații Curții de Apel București. Fostul edil al municipiului Pitești a scăpat de acuzația de luare de mită din cauză că a intervenit prescripția faptelor, dar judecătorii au decis să îl trimită după gratii pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. De precizat este faptul că, magistrații Curții de Apel au redus de la șase ani condamnarea fostului edil, cum a decis anterior Tribunalul București, la patru ani, dar tot cu executare. 

„În temeiul art.16 alin.1 lit.f Cod de procedură penală, dispune încetarea procesului penal cu privire la inculpatul Pendiuc Tudor pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289 C.pen., cu aplicarea art. 6, art. 7, alin. 1, lit. a din legea nr. 78/2000 şi art. 5 C.pen, ca urmare a intervenirii prescrip?iei răspunderii penale. (faptă din 18.02.2008) Reduce pedeapsa aplicată inculpatului Pendiuc Tudor pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, în forma calificată, în formă continuată, prevăzută de art. 132 din Legea nr.78/2000 raportat la art.297 alin. l C.p. cu referire la art. 309 C.p. cu aplicarea art.35 alin. l C.p. , art.5 C.p. (2 acte materiale) de la 6 ani închisoare la 4 ani închisoare, urmând ca inculpatul Pendiuc Tudor să execute pedeapsa de 4 (patru) ani închisoare. In baza art. 67 alin. 2 C.pen. in referire la art. 68 alin. 1 lit. c C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementara a interzicerii exercitării drepturilor prev. la art. 66 alin. 1 lit. a, b, g si k C.pen. , constând in interzicerea dreptului de a fi ales in autorităţile publice sau in orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implica exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv dreptul de a ocupa o funcţie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, pe o durata de 5 (cinci) ani, după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totala ori a restului de pedeapsa, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

 In baza art.65 alin. 1 si 3 C.pen. aplică aceluiaşi inculpat pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. la art. 66 alin. 1 lit. a, b, g si k C.pen. , constând in interzicerea dreptului de a fi ales in autorităţile publice sau in orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implica exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, respectiv dreptul de a ocupa o funcţie de conducere in cadrul unei persoane juridice de drept public, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei aplicate” potrivit magistraților CAB.

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! PROFESOR DE SPORT REȚINUT PENTRU PROXENETISM! ÎNCASA SUME URIAȘE!

Tribunalul București a finalizat, în 23 ianuarie 2020, dosarul de mare corupție al fostului primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, în care acest este acuzat pentru luare de mită, abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată, alături de fiica sa și alte 10 persoane, legat de modalitatea de achiziție a 80 de autobuze. În primă instanță, Pendiuc a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare. Ulterior, a depus contestat decizia magistraților, iar dosarul a ajuns pe masa judecătorilor de Curtea de Apel București, care a decis astăzi ….

Acuzațiile aduse de procurorii DNA

Vă reamintim faptul că Tudor Pendiuc a fost acuzat de către procurorii DNA că a făcut demersuri cu încălcarea prevederilor legale ca să fie încheiat, executat și prelungit un contract de asociere în participațiune între firma municipalității, S.C. Publitrans 2000 S.A., și societățile private CNCD SA și SC Girexim Universal SA, în folosul ultimelor două firme.

Procurorii spuneau, de asemenea, că în exercitarea atribuțiilor de serviciu primarul Tudor Pendiuc a primit, în februarie 2008, pentru fiica sa, Emanuela Pendiuc, un apartament în București – Ansamblul Rezidential Quadra Place, în valoare de 130.900 de euro, în schimbul favorizării asocierii SC CNCD SA/SC Girexim Universal S.A. în procedura de atribuire a contractului de asociere în participațiune, respectiv acordarea efectivă, executarea și ulterior prelungirea acestuia.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs