prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Fenomenul Omega ajunge și în România! Se întorc ploile și furtunile! Află de când!

Toată România fierbe, la fel ca și jumătate din continentul Europa, însă, în mod surprinzător, în cealaltă jumătate vremea este răcoroasă din cauza unui val de aer scandinavic. Deja, de la sfârșitul acestei săptămâni, în jumătatea nordică a țării se vor întoarce ploile și vijeliile. În Europa, se produce bizarul fenomenul Omega.

CITEȘTE ȘI: AUTOSTRADĂ CONSTRUITĂ ÎN TIMP RECORD! AȘA CEVA NU S-A MAI VĂZUT ÎN ROMÂNIA!

În Franța și în Spania este o vreme răcoroasă, în timp ce în restul Europei, inclusiv în România, avem un val de caniculă. Meteorologul Mircea Duțu a explicat că vremea răcoroasă din Franța este generată de așa numitul ”blocaj Omega”, acesta fiind un ”acroșaj” de aer rece din Scandinavia, care acum este ținut de un ”blocaj anticiclonic” din Grecia și ar putea Europa de Est, inclusiv în România. Astfel, ca urmare a acestui fenomen, vremea se va schimba și în țara noastră, valul de caniculă fiind înlocuit de vreme răcoroasă și ploi.
”Să remarcăm acest fenomen de blocaj denumit Omega (…) Fenomen numit ”picătură de rece” care determină un acroșaj de vreme rece care afectează Spania sau Franța, cu vreme mai rece și ploioasă. Vorbim despre un blocaj asupra Atlanticului (…) Este un acroșaj din Scandinavia care se îndreaptă spre Grecia și Europa de Est.”, a explicat Mircea Duțu, în exclusivitate la România TV.

„Îl numim blocaj omega pentru că seamănă cu litera omega, a 24-a și ultima literă din alfabetul grecesc”, explică Marc Hay, jurnalist meteo și climatic la BFMTV.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs