Un bărbat cu simptome asemănătoare degerăturilor a fost testat de Covid-19 la Spitalul Universitar Saint Pierre, Belgia. Mai mulți medici au raportat deja cazuri similare.

Concret, ar fi vorba despre apariţia unor umflături roşiatice cutanate la degetele de la picioare. O echipă de medici specialiști CHU-Saint-Pierre a indicat în data de 17 aprilie, apariția unui caz cu un fel de degeraturi care ulterior a fost testat pozitiv pentru coronavirus, a raportat RTBF luni seară, conform lesoir.be.

De câteva săptămâni, medicii au alertat asupra unui nou simptom, aparent legat de coronavirus: pseudo-degerături la nivelul picioarelor, în mod normal caracteristic expunerii la frig. Pe 9 aprilie, specialiștii din Spania au publicat o declarație în care susțin faptul că mai mulți pacienți cu coronavirus au prezentat astfel de leziuni: „Acestea sunt leziuni purpurii (foarte asemănătoare cu cele ale varicelei, rujeolei sau îngheț) care apare de obicei pe degetele de la picioare și se vindecă normal, fără a lăsa o amprentă”.
Cazul prezent în Belgia a fost raportat de profesorul Athanasios Kolivras, șeful departamentului de dermatologie de la CHU Saint-Pierre. Întrebat despre acest subiect, el a oferit detalii: „Acestea sunt leziuni pe care le poți dezvolta doar atunci când este în general frig. Cu toate acestea, aceste leziuni au apărut într-un context neobișnuit al unei pandemii de coronavirus și când acest pacient nu a prezentat un factor de risc. Nu a avut niciun contact cu frigul. Nu a călătorit și nu există o patologie asociată”.
Descoperirea legată de aceste pseudo-degerături nu este încă un simptom oficial: „Faptul că a existat un caz pozitiv nu este o dovadă a cauzalității. Va trebui să observăm mai multe cazuri de pacienți cu astfel de simptome pentru a stabili dacp este legat de Covid-19”, a explicat profesorul Kolivras.
Sursa: evz.ro