prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Încă 75 kilometri de drum expres în România! Va face legătura cu două autostrăzi!

Cinci constructori au intrat în cursa pentru câștigarea licitației pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Drumul Expres Cluj – Dej, a anunțat recent Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale a Infrastructurii Rutiere. Valoarea estimată a acestui contract este de 28,34 milioane de lei (fără TVA), iar sursa de finanțare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile și presupune realizarea documentațiilor pentru viitorul drum de mare viteză în lungime de 75 kilometri. De precizat este faptul că drumul expres Cluj – Dej va face legătura cu viitorul Drum Transregio Gilău-Apahida și cu Autostrada Transilvania.

CITEȘTE ȘI: UMBRĂRESCU TUREAZĂ MOTOARELE PE ȘANTIERUL AUTOSTRĂZII! VA FI GATA ÎNAINTE DE TERMEN!

„Au fost depuse 5 oferte pentru contractul privind elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Drumul Expres Cluj -Dej !

– CONSTRUCT C.D.P. SRL

– Asocierea DP CONSULT SA (lider) – SOCIETATE CIVILA DE AVOCATI TEAHA & FUZESI

– Asocierea ECO GEODRUM SRL (lider) – TEHNO CONSULTING SOLUTION SRL

– PROIECT-CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL

– Asocierea SPECIALIST CONSULTING SRL (lider) – SPECIALIST SMART GROUP SRL – PERFECT CONSULT EUROPE SRL

Valoarea estimată a acestui contract este de 28,34 milioane de lei (fără TVA), iar sursa de finanțare va fi asigurată din Fonduri Europene Nerambursabile.

Durata contractului este de 21 de luni, din care 18 de luni pentru realizarea Studiului de Fezabilitate. Construcția Drumului Expres Cluj – Dej, o lungime estimata de 75 km, va reduce timpii de călatorie și va crește viteza medie de deplasare între localitatile Cluj si Dej. Acest nou drum va asigura conexiunea cu viitorul Drum Transregio Gilău-Apahida și cu Autostrada Transilvania.”- Cristian Pistol.

Reamintim că licitația pentru studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Cluj – Dej a mai fost lansată și în 2021, când patru asocieri de companii depuseseră oferte.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.