Judecătorul Mihalcea agresat de acționarii minoritari de la Turism Muntenia

8
scandal_muntenia, pitesti, tribunalul_comercial

Dosarul de insolvență al Turism Muntenia societatea care deține cel mai mare hotel din Pitești, Hotel Muntenia, naște în continuare polemici și controverse. Foștii angajați ai societății, unii dintre ei și acționari minoritari ai societății, au format un grup de protestatari care apare periodic în instanță. Angajații de la Muntenia sunt prezenți la fiecare ședință de judecată în speranța rezolvării cât mai rapide a situației. Săptămâna aceasta lucrurile au ieșit de sub control, totul pentru că foștii salariați s-au revoltat și au făcut scandal în sediul Tribunalului Comercial.

Salariații s-au certat ca la piață cu judecătorul

Grupul condus de unul dintre acționarii Turism Muntenia, Tina Florescu a pândit în holul tribunalului venirea judecătorului Gheorghe Mihalcea, iar în momentul în care acesta a trecut prin hol au tăbărât pe el cu vociferări și amenințări. A fost nevoie de intervenția jandarmilor dar, ca de obicei, aceștia au procedat doar la protejarea judecătorului, fără să aplice vreo sancțiune celor implicați.  Poate că jandarmii nu știu că amenințarea si agresarea unui judecător constituie infracțiunea de ultraj. Poate șefii acestora nu i-au instruit suficient să știe că pe lângă păstrarea ordinii publice într-o instituție cum este Tribunalul Comercial (găzduit, de fapt, în clădirea Curții de Conturi), atribuția lor este și de a sesiza organele competente privind comiterea de infracțiuni și, mai ales, de a aplica sancțiuni contravenționale celor vinovați. Atât în sala de judecată cât și în afara acesteia judecătorul Gheorghe Mihalcea este supus constant presiunilor exercitate de acționarii minoritari de la Muntenia. Există chiar și camere video de supraveghere, dar ce folos dacă nu se și folosesc înregistrările. 

Jandarmii depășiți de situație

Judecătorul Mihalcea a ajuns să nu mai poată tempera ședința de judecată nici măcar cu ajutorul jandarmilor. Jandarmi care au și uitat de ce sunt acolo de vreme ce au devenit foarte buni prieteni cu acționarii minoritari și își permit chiar să își părăsească postul și să-i ofere Tinei Florescu chiar propriul birou când aceasta are nevoie. Chiar dacă există un spațiu amenajat special pentru justițiabili în arhivă, Tina Florescu preferă să stea la biroul jandarmilor din simplul motiv că pe acolo trec toți magistrații din instituție. Astfel, este imposibil să îi scape venirea sau plecarea magistraților, acesta fiind un bun prilej de a-i aborda direct. De când s-a deschis procedura de insolvență la Muntenia, judecătorul Mihalcea este deseori luat la rost ca un școlar care nu și-a facut temele de către Tina Florescu. Deseori, din cauza presiunii exercitate de grupul de nemultumiți, judecătorul Mihalcea a făcut concesii acestora, acceptând chiar cereri care depășesc cadrul normal al judecății. Astfel, la ultimul termen de judecată acesta a numit expertul dorit de Tina Florescu în condițiile în care alți creditori au protestat ca acesta trebuie numit prin tragere la sorți dintr-o listă de experți autorizați. Nemulțumirea celorlalți creditori vine din faptul că, cereri asemnătoare făcute de aceștia sunt de regulă respinse pe când cererile făcute de grupul de protestari sunt admise tocmai pentru că sunt mult mai vocali și agresivi, chiar și în sala de judecată. Nemulțumirile foștilor angajați vin, mai ales, din faptul că nu și-au primit banii de salarii de o lungă perioadă de timp, iar nemulțumirile celor care au și acțiuni provin din faptul că acestea nu mai au  valoare în prezent. Singurul mod în care aceștia își mai pot valoriza acțiunile la Muntenia este de a ataca orice, oriunde și oricum. Din păcate, toate aceste acțiuni prin care atacă orice și oricum nu au decât rolul de  a prelungi procedura de insolvență, iar momentul în care își vor vedea banii este destul de îndepărtat.