La Câmpulung, Poliția Locală doarme! Avem dovada…

6

Alo, Poliția Locală? O pseudo-căruță în buricul târgului! La prima vedere, pare căruță cu mult fân ce limitează vizibilitatea în trafic. Dar dacă studiezi mai atent alelajul în mișcare se poate constata faptul că este un ARO transformat în căruță…

Asta dacă s-ar întâmpla undeva, pe uliţele satului, printre ţipete ale copiilor jucăuşi, şi în niciun caz în centrul unui municipiu, în anul 2019. Câmpulungul ar putea fi numit, fără exagerare, un „sat fără câini”, şi asta nu din lipsa patrupedelor, ci din cauza aspectului rural, a haosului şi a dezorganizării care îl guvernează. Nu rară este imaginea pe care am surprins-o recent pe străzile din Câmpulung, când o pseudo-căruţă plină cu fân se plimba nestingherită pe Bulevardul Ion Mihalache, întrucât nimeni nu s-ar fi deranjat să tragă la răspundere șoferul, să îl amendeze sau să sechestreze pseudo-căruţa, aşa cum ar fi firesc.

De o calmitate de invidiat, acesta nu a părut prea interesat de faptul că în spatele său se formase o coadă de maşini, iar asta chiar în dreptul intersecţiei semaforizate din zona Autogării. Din fericire, pseudo-căruţa a luat drumul spre Vișoi III, lăsându-ne o imagine de zile mari: o pseudo-căruţă la semafor, imagine care nu ar fi chiar exclusă din peisajul rural al Câmpulungului, cu iz de motorină arsă.