prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Litoralul românesc nu mai e pentru toată lumea! Cât a ajuns să coste un porumb fiert pe plaja din România? Cu banii plătiți, o familie ar putea cumpăra încă un meniu de prânz!

Sezonul vacanțelor a venit! Chiar dacă mulți români aleg destinații turistice precum Bulgaria sau Grecia, litoralul românesc rămâne în topul preferințelor. Anul trecut mulți spuneau că prețurile sunt exagerate. Este vreo diferență anul acesta?

CITEȘTE ȘI: AUTOSTRADĂ CONSTRUITĂ ÎN TIMP RECORD! AȘA CEVA NU S-A MAI VĂZUT ÎN ROMÂNIA!

Ultima perioadă a fost marcată de scumpiri pe bandă rulantă, iar șirul acestora pare că nu se termină. Deși este vară, sezon estival, turiștii se gândesc de două ori înainte să petreacă un sejur pe litoralul românesc. Prețurile au crescut, iar cei care aleg să își petreacă vacanța în stațiunile de la Marea Neagră sunt tot mai puțini. Așa, încet-încet, litoralul românesc începe să nu mai fie pentru toată lumea și pentru toate buzunarele, transformându-se într-o locație de lux, și ne putem da seama de asta doar din prețurile „piperate”.

Cu fiecare an care trece, comercianții, hotelierii și patronii de restaurante parcă umflă prețurile serviciilor din ce în ce mai tare, ajungând ca, într-un final, să nu ne mai dorim nici o vacanță pe litoralul românesc. Iată că până și porumbul fiert, vedeta verii, a ajuns să coste mult mai mult decât anul trecut. Dacă în piață găsim astăzi porumb între 2,5 și 5 lei, pe litoralul Mării Negre vom plăti de 3 ori mai mult. Adică 15 lei pe un știulete de porumb fiert cu sare. Dacă în anii trecuți oricine și-l putea permite, iată că acum românii își fac calcule serioase înainte de a cumpăra porumb, mai ales dacă au și 3-4 copii.

Atât în piețe, cât și pe litoral, vom găsi mai multe soiuri de porumb și e adevărat, gusturile diferă. Există un porumb clasic, unul mai dulce, dar și unul cu boabele lăptoase, iar unul dintre cele mai scumpe este chiar cel din Turcia, care ajunge să fie vândut și pe litoralul românesc. Chiar dacă țara noastră nu duce lipsă de porumb, producția fiind una bogată, cele mai vândute soiuri sunt cele din străinătate.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs