prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

M.A.I. aproape de elevi! ,,Vacanță în siguranță!” – un real succes!

Pentru ca toate planurile de vacanță să fie împlinite, iar la finalul acesteia amintirile să fie doar pozitive și plăcute, polițiștii desfășoară pe perioada verii întâlniri și activități interactive cu copii și tineri din ciclul primar, gimnazial și liceal, pentru a interacționa cu ei și pentru a le oferi sfaturi de vacanță cât mai pe înțelesul lor. 

CITEȘTE ȘI: CAZ CUTREMURĂTOR! ȘI-A ÎNJUNGHIAT MAMA, SUPĂRAT CĂ L-A TRIMIS LA MUNCĂ!

Pentru că vacanţa de vară înseamnă deplasarea copiilor în zone de agrement, în mediul rural, petrecerea unei perioade de timp mai mari fără supraveghere, circulaţie mai intensă pe drumurile publice, dar și pentru că poate genera o creştere a numărului de minori victime sau autori ai unor infracţiuni, considerăm că este necesar ca în intervalul de timp specific vacanţei, atât minorii cât și părinții să cunoască principalii factori de risc, dar și de protecție pentru prevenirea criminalității, generate de consumul de substanțe psihoactive.

Prima întâlnire din campania „Vacanță în siguranță!”, organizată de Ministerul Afacerilor Interne și găzduită de Liceul Tehnologic Vedea,  a fost un real succes. Evenimentul a reunit aproximativ 250 de copii și tineri din ciclul primar, gimnazial și liceal, proveniți din comunele Vedea și Poiana Lacului. La eveniment au participat și 30 de părinți și cadre didactice.

Reprezentanții poliției, jandarmeriei și pompierilor, împreună cu voluntari din programul „Salvator din pasiune”, au organizat ateliere interactive pentru a transmite informații esențiale despre siguranță. Fiecare structură a oferit perspectiva sa, asigurându-se că elevii primesc cunoștințe relevante și utile pentru a face alegeri sigure pe durata vacanței de vară. Succesul acestei întâlniri demonstrează eficiența campaniei în educarea copiilor privind siguranța personală. Următoarea întâlnire va avea loc în localitatea Domnești, unde sunt așteptați elevi din Pietroșani, Aninoasa, Nucșoara, Corbi și Mușătești, continuând seria de activități menite să promoveze vacanțe sigure pentru toți.

Foto: Descriptiv

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs