Magazin închis în urma unui control! Ce au descoperit polițiștii și inspectorii ITM

59

Un afacerist din Curtea de Argeș a fost ruinat în urma unui control desfășurat de polițiști și de inspectorii ITM Argeș.

Oamenii legii au continuat verificările în cazul unei societăți comerciale din Curtea de Argeș, care la jumătatea acestei luni, pe 15 octombrie, a fost găsită cu nereguli. S-a desfășurat un nou control și s-a constatat că proprietarul nu a remediat nimic.

Este vorba despre două puncte de lucru în Piaţa Ivancea din Curtea de Argeș, unde se vindeau legume şi fructe. Aprozarele au fost controlate de poliţiştii din Curtea de Argeş şi cei de la Serviciul de Investigare a Infracţiunilor Economice. Proprietarului i-a fost aplicată o amendă de 40 000 de lei. Mai mult, a fost suspendată activitatea celor două puncte de lucru ale societății.

Potrivit cercetărilor, se pare că proprietarul comercializa fructe și legume la „negru”. Acesta nu deținea aparat de marcat electronic fiscal, iar marfa vândută nu era justificată cu documente de proveniență.

„De asemenea, agentul economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 de lei, conform Legii 12/1990R, fiind confiscată cantitatea de peste 1.000 kg de legume și fructe, care a fost predată spre valorificare unei societăți cu același obiect de activitate”, informează IPJ Argeș.

Foto: descriptiv.