prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Milioane de euro pentru înființarea de locuri de muncă! Anunțul autorităților!

Peste 30.000 de români vor putea beneficia în acest an de reconversie potrivit unui program care se va lansa în mai multe județe din țară. Este vorba despre „Tranziția Justă”, un program care își propune să sprijine IMM-urile și crearea locurilor de muncă. Această decizie a fost luată în urma desființărilor a mii de locuri de puncă în perioada pandemiei după ce firmele au fost închise.

Primul apel, așteptat să fie deschis în al doilea trimestru al anului, se va axa pe investiții în IMM-uri care să susțină creșterea durabilă și crearea de locuri de muncă prin acordarea de granturi, potrivit businesswatch.ro .

CITEȘTE ȘI: ȘOCANT! FEMEIE BĂTUTĂ CU PUMNII DE ȘOFERUL UNUI MICROBUZ! VIDEO REVOLTĂTOR!

Programul ”Tranziție Justă” are ca obiectiv principal generarea de locuri de muncă durabile și sigure prin sprijinirea unei diversificări economice durabile din punct de vedere al mediului. Acest program include șapte priorități de investiții, corespunzătoare celor 6 județe incluse în program, la care se adaugă componenta de asistență tehnică.

Beneficiarii eligibili sunt întreprinderile noi, autoritățile din domeniul ocupării forței de muncă, furnizorii publici și privați de formare profesională, organizațiile neguvernamentale, autoritățile locale și gospodăriile afectate de sărăcie energetică.

Programul vizează crearea a 11.257 de locuri de muncă directe în IMM-uri până la finalul anului 2027, sprijinirea a 5.845 de întreprinderi, reconversia profesională a 29.925 de persoane, sprijinirea a 24.000 de gospodării pentru dobândirea statutului de prosumator și acțiuni de decontaminare și reconversie pentru 266 de hectare de suprafață.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs