prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Ministrul Educației anunță! Anul școlar ar putea începe mai devreme! Află motivele!

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat recent că anul școlar ar putea începe mai devreme, pentru a avea o durata mai lungă. Este vorba însă de anul școlar 2022-2023, și nu despre o modificare a structurii viitorului an școlar.

„România are anul școlar cu o durată mai scurtă decât în multe alte state mai europene, este adevărat, însă din consultări trebuie să vedem. Înțelegem că elevii doresc o vacanță de vară cât mai lungă. Ar putea să înceapă chiar mai devreme anul școlar, pentru a avea o durată mai lungă. Anul acesta am ținut seama exact de ceea ce v-am spus, de nevoia de a organiza acele concursuri pentru angajarea directorilor de școli, pentru că e important.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Vorbim despre anul școlar 2022-2023 și nu de o modificare a structurii anului școlar care începe în septembrie anul acesta.

”Dincolo de acest trunchi de bază e nevoie de o diversificare a rutelor educaționale, care trebuie să fie flexibilă. Pentru asta e nevoie de un set de materii care să genereze competențele de bază, pe care l-am agreat cu toții, nu am văzut diferențe, și a include mai ales competențele digitale, iar pe lângă asta trebuie să includem și un curriculum la decizia școlii care să fie posibil de particularizat la nevoile comunității școlii”, a mai precizat Cîmpeanu, potrivit Edupedu.ro.

 

 

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs