prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Nicolae Pavelescu, deputat PSD de Argeș: Contribuția de solidaritate – suprataxarea companiilor din industria de petrol și gaze care au făcut profituri conjuncturale record – este absolut firească!

PSD a propus repetat și insistent o contribuție de #solidaritate care să susțină categoriile vulnerabile în perioade grele, precum cea pe care o traversăm acum. A fost nevoie ca Uniunea Europeană să adopte un Regulament în acest sens pentru ca PNL și premierul său să accepte necesitate unei astfel de măsuri. Încă odată se confirmă justețea și corectitudinea viziunii social-economice a PSD, regăsită și-n politicile și programele Uniunii Europene.
Guvernul Ciucă, cu o întârziere de câteva luni de zile față de propunerea PSD, a decis ca și #România să aplice Regulamentul (UE) 2022/1854 al Consiliului din 6 octombrie 2022 privind o intervenție de urgență pentru abordarea problemei prețurilor ridicate la energie.
Astfel, companiile din industria națională de petrol și gaze vor plăti o contribuție de solidaritate reprezentând 60% din diferența profitului anului în curs și media profiturilor din 2018 până prezent, majorată cu 20%.
Profitul OMV-Petrom a fost mai mare de 5 (cinci) ori în primele 9 luni ale acestui an față de anul trecut
Romgaz a avut un profit dublu față de 2021, în primele 9 luni ale anului.
Deja în multe țări ale Uniunii Europeană contribuția de solidaritate este percepută/se aplică sau urmează să se aplice- Olanda, Franța, Austria, Germania, Spania, Italia, Portugalia, Belgia, Ungaria, Irlanda.
Fiecare țară aplică propria formulă de calcul a contribuției de solidaritate.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv. Powered by VA Labs, Hosted by VA Host.