prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

O nouă tulpină COVID sau finalul pandemiei? Anunțul specialiștilor!

Valul pandemic care a lovit China provoacă îngrijorare în întreaga lume. Medicul Carmen Dorobăț a oferit recent explicații despre ceea ce se întâmplă de fapt, dacă va urma o situaţie complicată sau chinezii sunt, de fapt, în urma noastră, din punct de vedere pandemic.

Medicul Carmen Dorobăţ crede că în China avem de a face cu un val Omicron cu care Europa deja s-a confruntat.

„Cam aşa s-ar traduce, că este vorba de un val care peste noi a trecut, dar, bineînţeles, noi fiind şi sensibili în acest areal geografic, orice atitudine agresivă, chiar dacă vorbim de sectorul medical, nu este bine venită şi ea trebuie făcută cu bună-gândire şi înţelegere vizavi de populaţie pentru a nu ajunge la astfel de elemente care, bineînţeles, se pot revolta pentru că, pe bună dreptate, presiunea este atât de mare.

Posibil oricând să apară o noua variantă, ca şi în cazul gripei

Nu putem vorbi de ultimul strănut într-o pandemie. Noi acum, de exemplu, suntem şi în pandemie de HIV, dar pe care încă o stăpânim. Aşa şi cu Omicronul şi cu toate celelalte variante care ar fi posibile să vină de aici încolo. Important este să avem ştiinţa să stăpânim această pandemie şi deloc să avem vreodată asemenea aşteptări să o oprim şi, în special, să o oprim brusc. Acest lucru nu se întâmplă niciodată într-un fenomen epidemiologic. Deci, încet-încet, pandemia îşi va relua un curs pe care noi să îl putem prevedea şi în acelaşi timp să îl putem stăpâni  din punct de vedere medical.

Pentru valul Omicron cam ştim cum stau lucrurile, am văzut şi varianta B.A.2, carea dat acele forme mai agresive şi care nu a fost de natură să ne pună probleme din punct de vedere al organizării.  Eu aş spune, pentru că şi urmează perioada aceasta a sezonului cald, când ştim că dinamica virală pentru acest virus este mai scăzută, să vedem ce se va întâmla odată cu venirea sezonului rece. Posibil oricând să apară o noua variantă, ca şi în cazul gripei. Important este să ştim să o stăpânim.”, a declarat recent dr. Carmen Dorobăţ.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs