O săptămână a evenimentelor culturale, la Filarmonica Pitești

32

După un prim concert oferit în această săptămână, în ziua de marți, 22 octombrie, elevilor de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu” din Pitești, în scop educativ, orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești, dirijată de Silviu Deaconescu, organizează astăzi, 24 octombrie, de la ora 19:00, la Centrul Multifuncţional, un concert simfonic cu pagini muzicale semnate de Wolfgang Amadeus Mozart și Ludwig van Beethoven.
Alături de orchestră participă, ca soliști, violoniștii Mădălin Sandu și Constantin Mirea, care vor interpreta „Concertone pentru 2 viori, în Do major”, de W. A. Mozart. În partea a doua, va fi interpretată „Simfonia nr. 8 în Fa major” de L. v. Beethoven.
În seara de sâmbătă, 26 octombrie, Filarmonica Pitești este gazda Festivalului-concurs de folk „Trivale Fest”, organizat de către Centrul Cultural Pitești, în cadrul căruia, pe lângă artiștii ce vor da tot ce au mai bun pe scenă, pentru câștigarea trofeului, două legende ale folk-ului românesc vor oferi recitaluri, spre încântarea spectatorilor piteșteni: Mircea Baniciu și Mircea Vintilă.
Duminică, 27 octombrie, cea de-a șaptea artă va cuceri inima iubitorilor de film, la Cinematograful „București” urmând a fi difuzat, la ora 18:00, filmul românesc „La Gomera”. Regizat de Corneliu Porumboiu și realizat în 2019, este propunerea României pentru o nominalizare la categoria „Cel mai bun lungmetraj internațional” a premiilor „Oscar” 2020.
Piteștenii pot vedea acest film plătind un bilet de doar 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achiziționate și on-line, de pe platforma www.bilete.ro.