prima-proinstal
Obiectiv de Argeș
Dacia Duster

Peste 5000 de posturi scose la concurs de MAI! Se fac angajări!

Peste 5000 de posturi scose la concurs de MAI! Se fac angajări!

Vești bune! Ministerul Afacerilor Interne va scoate la concurs aproximativ 5.200 de funcţii vacante din cadrul structurilor din subordine. Decizia a fost luată în condițiile în care deficitul de personal trece de 20%.

CITEȘTE ȘI: CÂND VOR CIRCULA AUTOBUZELE PUBLITRANS ÎN MOȘOAIA! ANUNȚUL VICEPRIMARULUI FRÎNTURĂ!

Posturile scoase la concurs sunt din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, dar şi din cadrul altor unităţi care au nevoie de încadrarea funcţiilor pentru reducerea deficitului de personal. MAI anunță că cele peste 5.000 de funcţii sunt de execuţie şi sunt alocate, în principal, domeniilor ordine şi siguranţă publică, combaterea criminalităţii organizate, poliţie canină, formare profesională, analiză genetică şi intervenţii în situaţii de urgenţă.

Potrivit instituţiei, situaţia privind deficitul de personal în rândul principalelor structuri al ministerului se prezintă astfel:

  •  Poliţia Română: 20,27%
  • Poliţia de Frontieră Română: 20,32%
  • Jandarmeria Română: 21,69%
  • Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă: 24,86%.

Precizăm că, având în vedere reorganizarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, cu scopul de eficientizare a activităţilor şi a misiunilor specifice pentru îmbunătăţirea serviciului poliţienesc, posturile aferente acestui inspectorat şi cele adiacente demersului de reorganizare instituţională, vor fi încadrate cu prioritate. Încadrarea posturilor aprobate prin memorandum se va efectua etapizat. Calendarul concursurilor şi al examenelor va fi anunţat public de fiecare structură în parte, anunţurile putând fi consultate, la momentul respectiv, pe platforma hub.mai.gov.ro.”, a transmis MAI.

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook sau pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului

Urmărește știrile Obiectiv de Argeș și pe pagina de Facebook, pe grupul Ziar Obiectiv – Știrile Argeșului, pe Google News, pe Tik Tok sau direct pe canalul de WhatsApp

Ziarul-Obiectiv
Abonează-te la știri
Introdu adresa ta de email și primește săptămânal un email cu cele mai importante știri!
© 2024 Ziar Obiectiv.
Powered by VA Labs