Primarii din Argeș – paznici pentru izolați! Edilii sunt nevoiți să alerge prin comune persoanele care nu respectă regulile

Primarii din Argeș s-au transformat peste noapte în paznici pentru persoanele izolate care s-au întors din zonele roșii și galbene! Pentru a preveni răspândirea COVID-19, edilii argeșeni sunt nevoiți să alerge prin localitățile pe care le conduc pentru a băga înapoi în izolare persoanele care nu respectă măsurile luate prin Ordonanța Militară Nr. 3.
Potrivit surselor noastre, deși s-au înnăsprit măsurile, foarte multe persoane au devenit recalcitrante și cer mâncare și bătură la primăriile din județ, chiar dacă nu au dreptul. Mai exact, potrivit hotărârilor luate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, doar persoanele aflate în carantină beneficiază de alimente (și în niciun caz băuturi alcoolice).
De asemenea, foarte mulți etnici plecă din izolare prin sate pentru a cere la vecini. Din câte se pare, acesta este și unul din motivele pentru care s-a luat decizia ca în zona de Nord a județului să fie închisă o localitate și să fie sporite măsurile de siguranță.
Vă reamintim, că edilul comunei Albeștii de Argeș a atras atenția la începutul crizei despre problema persoanelor de etnie care nu se conformează. „„Pe ăștia nu poți să îi ții decât cu armata! S-au întors de sîmbătă seara și nu vor să stea în casă. Îmi spun că nu au ce să mănânce și trebuie să iasă. Le-am spus că găsim soluții, dar nu vor să stea. A venit poliția, i-a legitimat, dar nu vor… așa sunt ei” declara Gabriel Popa, primarul comunei Albeștii de Argeș pentru Obiectiv de Argeș.